<b>HOLA!:</b> Fernando Alonso har ikke gitt opp drømmen å om starte opp et nytt, profesjonelt sykkellag. Her er han avbildet i forbindelse med en pressekonferanse i Mexico der han også besvarte sykkelrelaterte spørsmål. FOTO: EPA/Mario Guzman

FRYST, MEN IKKE AVBLÅST: Fernando Alonso kan fortsatt bli en sykkelmann. FOTO: EPA/Mario Guzman

– Alonso-prosjektet i fryseboksen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.12.16 13:03

Del på    

Formel 1-karrieren vil avgjøre.

(procycling.no): Fernando Alonso skal være ønsket som ny fører i Mercedes. Det etter at verdensmester Nico Rosberg kunngjorde at han gir seg på topp.

Samme Alonso puslet med et profflag innenfor sykkelsporten under 2014-sesongen.

Thor Hushovd var blant rytterne som ytret seg positiv til prosjektet, men selv om arbeidet kom godt i gang – var det hele over før det inntok landeveien:

– Laget nærmet seg 70 prosent. Vi hadde inngått opsjonsavtaler med 15 ryttere, vi hadde sportsdirektører og var klare til å starte opp. Plutselig, i løpet av mai måned, var alt over. Jeg kan ikke forklare hvorfor, uttalte Alonsos høyre hånd, tidligere verdensmester Paolo Bettini til avisen AS tidligere i år.

Avventer Mercedes-tilbud

Nå ryktes det igjen at Alonso-prosjektet fortsatt lever, selv om det har gått i dvale.

Spekulasjonene stammer fra ryktene om at Alonso er ønsket hos Mercedes. Blir det noe av, vil man også vente med sykkelprosjektet.

Skulle det ikke materialisere seg, kan planleggingen gjenopptas.

– Det ligger foreløpig i fryseboksen og venter på det rette øyeblikket, sier en kilde nær prosessen til det spanske nettstedet sportyou.es ifølge Ciclismo International.

Alonso er Sagan-fan

Det er altså fortsatt muligheter for at mannen fra Asturia ønsker seg et lag på toppnivå.

– Akkurat nå er vårt fokus mot Formel 1. Vi har derfor parkert prosjektet, men vi har ikke avblåst det. Prosjektet lever fortsatt, men er frosset, forteller kilden.

Managementet prøvde høsten 2013 å overta laglisensen til Euskaltel-Euskadi, men lyktes ikke med forsøket.

Alonso har via sosiale medier gått ut og hyllet Peter Sagan. 26-åringen fra Zilina i Slovakia forlot Liquigas etter 2014-sesongen, og ble plukket opp av Tinkoff-laget.

Trolig var Alonso-prosjektet i markedet etter den nå doble verdensmesterens underskrift.

Sagan er nå kontraktsfestet med Bora-Hansgrohe ut 2019.

Tagget med: , , ,

Les også disse