Alexander Kristoff: – Når jeg legger opp håper jeg det blir regn hvert år

Fridtjof Røinås
Tips meg

Publisert 3.10.21 16:28

Del på    

Brosteinsmonumentet i regnvær for første gang siden 2002.

Alexander Kristoff – Når jeg legger opp håper jeg det blir regn hvert år

Det er en episk utgave av Paris Roubaix. Brosteinsklassikeren er krevende av natur, men uværet som ruller over rytterne gjør at «Helvete i nord», virkelig er i gang. Alexander Kristoff er med i front og en mann som gjerne presterer godt under kalde forhold.

Kaos
Den franske klassikeren er godt i gang og allerede har rittet inneholdt en god dose dramatikk. På såpeglatte veier og sleipe brusten er det et utrolig lotteri som er i gang. Alexander Kristoff var i forkant rittet meget usikker på hvordan opplevelsen ville være å sykle Roubaix i regn.

– Jeg fikk en smakebit på dette under Tour de France 2014. På Roubaix etappen der var det også ekstremt ruskete vær. Det var ikke spesielt morsomt minnes jeg. Da krasjet det ryttere hele tiden og dynamikken i rittet ble helt ulik vanlige sykkelritt. Jeg tror det blir et komplett kaos.

Kristoff har aldri klart bedre enn en 10 plass i dette rittet. Som en klassikerspesialist har Kristoff enda ikke klart å knekke «Paris Roubaix nøtten». Det nytter ikke kun å ha de beste beina for å vinne dette rittet, for her må man også unngå uhell og tekniske problemer.

– jeg har ikke vært så skarp i Roubaix. Jeg har jo syklet det mange ganger nå, men også i min beste form har jeg slitt med dette rittet. Jeg må jo si at jeg i hvert fall ikke har hatt flaks med en del punkteringer med dårlig timing, forteller 34 -åringen

Nytt utstyr
En vesentlig del av forberedelsene til Roubaix er å teste utstyr. På vanlig utstyr er man sjanseløs til å komme velberget til mål. Dekkvalg og dekktrykk er derfor hyper relevant for å forsere hurtigst og tryggest over brosteinen.

– Jeg er fornøyd med sykkelen vi bruker. Colnago har levert en sykkel som gjør jobben godt. I tillegg har den nå klaring til 30mm brede dekk. Det har jeg aldri syklet på før, men det reduserer risikoen for punkteringer. Da vi testet dem på trening her nede føltes det veldig bra. Jeg kjører med 4 bar i dem og det ga meg en god følelse, forklarer Kristoff.

Action for TV-seerne
Det er kanskje med blandede følelser rytterne kjører på brosteinen i dag. For tv seerne blir det unektelig et interessant skue. Gjørmete veier og sykkelstjerner fulle av møkk gir uforglemmelige tv – øyeblikk.

– Jeg håper dere som ser på kommer til å kose dere. Jeg vet jo veldig godt selv, at når karrieren min er over så håper jeg at det blir regn. Det blir jo enda kulere å se rittet da. Jeg skal prøve å nyte det litt også, ettersom jeg vet at dette blir en unik utgave. Sånn sett hadde det jo vært ekstra kult å vinne, for seiersfotoet inne på velodromen kommer nok til å se barskt ut, ler UAE rytteren.