AVGJORDE: Den andre turen opp Riperbakken viste Kristoffer Skjerping for alvor fram hvor gode bein han satt med. 26-åringen endte opp med å kjøre solo inn til seier på Søndre Torg i Hønefoss. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

«Har aldri hatt så gode bein før»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.05.19 20:28

Del på    

Endelig fikk Kristoffer Skjerping oppleve dagen da alt klaffet.

HØNEFOSS (procycling.no): Kristoffer Skjerping var avslutteren som etter en solid sesong for Team Joker i 2014, som blant annet inneholdt etappeseier fra Tour de l’Avenir og VM-bronse, skrev under proffkontrakt med Team Cannondale-Garmin.

Det ble to tunge år blant proffenes rekker, og resultatene tørket inn. Året etter ventet retur til Joker, før han foretok seg et miljøskifte ved å skrive under for Uno-X Norwegian Development Team foran årets sesong.

Ved frokostbordet i forkant av Ringerike Grand Prix, spurte vi Skjerping om ikke han kunne vinne selv i dag.

– Det hadde jo vært det beste, sa Skjerping som karakteristisk nok også pekte i retning av lagkamerat Anders Skaarseth.

Gladmelding tilbake til Uno-X-bilen

Etter en tøff åpning på Ringerike Grand Prix var det så nettopp Skjerping som skulle komme seg av gårde i en gruppe på 9 mann som slet seg løs i nærheten av Sunvolden Hotell etter omtrent seks mils sykling.

Bruddet fikk rikelig med avstand tilbake til feltet, og hadde snart en ’hvilepute’ på over fem minutter på en sur og vindfull maidag på Ringerike.

Meldingene tilbake til Uno-X-bilen var oppløftende:

– Jeg har aldri hatt så gode bein før, skal beskjeden ha vært ifølge sykkelsjef, Jens Haugland.

På vei mot Knestang og Smeden førte hardkjør fra Team Coop til at avstanden opp ble kuttet med to minutter.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Foran de avsluttende rundene med fem passeringer av Riperbakken, var avstanden nede i drøye minuttet. Skjerping innrømmer at han trykket inn ’panikk-knappen’.

– Planen var at jeg skulle holde meg rolig de første 3 rundene, men jeg fikk litt panikk. Jeg støtet i håp om å få med meg Sindre Lunke, egentlig. Det ble noen kilometer med nøling og så bestemte jeg meg for at: «Fy faen, nå bare kjører jeg».

Kjærsten: – Jeg ble så stressa!

Anført av samboeren Miriam Bjørnsrud, selv proffsyklist hos Team Hitec fram til høsten 2017, hadde ’Team Skjerping’ samlet en betydelig heiagjeng midt oppe i den usannsynlig bratte bakken i utkanten av bykjernen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– SÅ FORTJENT! Miriam Bjørnsrud var glad på samboerens vegne etter seieren under Ringerike Grand Prix. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Bjørnsrud innrømmer at det var med skrekkblandet fryd hun så 26-åringen rykke ved andre gangs passering av bakken.

– Jeg ble stressa! Det var akkurat som han sa det selv. Akkurat når han støta, tenkte jeg: – Jævlig bra, men det er jo aaaltfor tidlig. Det kommer aldri til å gå. Neste gang han kom opp der så han fresh og sterk ut, så jeg fikk mer trua. Det kan skje mye med enten punktering eller velt, så jeg var ikke 100 prosent sikker før han kryssa målstreken og ble ferdig, sier Bjørnsrud til procycling.no.

– Har prøvd å vinne på Ringerike i alle år

Men denne gangen skulle det ikke dukke opp noen uhell for den sympatiske mannen fra Sotra. Kjedet låste seg ikke fast, bakhjulet flatet ikke ut og han opplevde aldri at forhjulet skled under ham idet han inntok en sving med løs grus i overilt høy hastighet.

Dette var hans dag!

Solo inn til seier på Søndre Torg. Året før han ble proff ble han faktisk nummer tre her, kun slått av Sven Erik Bystrøm og Magnus Cort.

Denne gangen var det vestlendingen Anders Skaarseth, Erik Resell og de andre kastet seg rundt halsen på i målområdet.

– Det betyr kjempe-mye for meg. Jeg har prøvd i alle år å vinne Ringerike. Å endelig vinne det, og få en UCI-seier etter en litt kjedelig start på sesongen, er det utrolig godt, sier han.

Forsvarte tittelen til Wærsted

Jens Haugland benyttet seg av triumfen til å dvele litt med hva som har skjedd i Uno-X-laget i løpet av det snaue året som har gått til Ringerike Grand Prix.

Ikke bare at seieren til Syver Wærsted her i fjor markerte et definitivt gjennombrudd for den sportslige oppturen flertallet av rytterne på laget har opplevd siden ressursbruken ble økt betraktelig foran 2018-sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PODIET: Kristoffer Skjerping fikk selskap av Jeppe Pallesen (ColoQuick) og Sindre Lunke (Riwal Readynez Pro Cycling) etter Ringerike Grand Prix. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Men først og fremst på grunn av det årets vinner av rittet, den samme Wærsted, ble utsatt for i løpet av en alvorlig møteulykke med en bilist den påfølgende sommeren.

–  Det er stort for oss. Du skal ikke undervurdere hvor stort det er for en del av gutta som har fulgt Syver på sidelinja. Vi starter med nummer 1 i dag. Syver står og følger med på sidelinja og jubler i dag, men han får ikke syklet med gutta selv. At vi forsvarer denne tittelen i år det betyr veldig mye for oss, sier Haugland.

Wærsted var også blant dem som kastet seg om halsen for å gratulere en ytterst populær vinner av årets Ringerike Grand Prix.

– Han har jobbet knallhardt

I kveld blir det nok en aldri så liten feiring med samboeren og øvrig familie etter at Skjerping tok sin første seier siden han gikk til topps sammen med lagkameratene i Cannondale-Garmin under Czech Cycling Tour i august, 2018.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg kan ikke si annet en at det er skikkelig fortjent. Han har jobbet knallhardt mot å få til et resultat. Det har aldri klaffa og det er stang-ut selv om formen har vært på plass. Det er mye som skal stemme i konkurranse. At det klaffet så bra i dag, med så mye kjente til stedet, var kjempegøy, sier Bjørnsrud.

– Han har hatt noen trå sesonger, hvordan er han å bo sammen med når ting ikke går slik han hadde håpet?

– Han blir frustrert. Det tenker jeg er en normal reaksjon når man legger så mye tid og energi ned i å prestere godt i en idrett. Det preger ham når han ikke får vist hva han er god for, men jeg føler vi er ganske ærlige med hverandre. Han kan si rett ut hva han mener, og hvis jeg synes han presterer dårlig, så får han høre det. Og så børster vi det av oss, og ser etter nye muligheter.

PS: Nummer to på Ringerike ble danske Jeppe Pallesen (ColoQuick), mens Sindre Lunke (Riwal Readynez Cycling Team) fulgte opp andreplassen fra i går med å komplettere podiet i Hønefoss. Du finner mer om selve rittet i andre saker på sidene våre!

Tagget med: , , , ,

Les også disse