BRUDD: Den tredje etappen av Tour de Normandie ble den siste for Olav Hjemsæter som pådro seg brudd i albuen. FOTO: Privat

Albuebrudd for Hjemsæter

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 28.03.19 08:37

Del på    

Er alt på vei hjem til Norge.

(procycling.no): 3.-etappe av Tour de Normandie ble ’bånn i bøtta’ for Team Coop. Etter en velt fikk Louis Bendixen pes opp igjen av lagbilen, og rittkomissæren svarte med å utestenge sportsdirektør Magnus Børresen og lagbilen fra torsdagens etappe.

Som om ikke det var nok, gikk Olav Hjemsæter ned i en velt 10 kilometer før mål. Skjetten-gutten, som har vært meget frisk for Coop-laget i sesonginnledningen, ble sendt videre til sykehus for røntgenbilder av armen.

– Det var en dårlig dag for Coop, sier Hjemsæter til procycling.no.

– Louis (Bendixen) velta etter 5 kilometer, Kristian (Aasvold) brøt med vondt i håndleddet. Jeg, Håkon (Lunder Aalrust) og Trond (Håkon Trondsen) satt igjen i teten, så gikk det et stort velt på sida akkurat der jeg satt. Jeg landet hardt på venstre side og får magne sykler oppå meg. Da ble det brudd i albuen. Jeg dro inn til sykehuset i Cannes og fikk tatt røntgen. Det har ikke gjort noe vondt, sånn sett går det greit. Men jeg må nok ta en liten operasjon hjemme i Norge, sier Hjemsæter som på tross av skaden fullførte etappen over 11 minutter bak vinneren.

Trio på vei hjemover

Sammen med ham sitter danske Bendixen og Aasvold som også er ferdigsyklet i rittet. Dansken fikk påvist hjernerystelse etter sitt ublide møte med motorsykkel, mens trønderen veltet tidligere i rittet og slo håndleddet kraftig.

Coop har en logistisk utfordring torsdag ettersom rittkomissæren valgte å ekskludere Børresen og lagbilen på dagens etappe. Sportsdirektøren lover å ta opp tema på nytt på start, hvis ikke blir han trolig å finne i lagbilen til enten Joker Fuel of Norway eller Uno-X Norwegian Development Team under dagens etappe:

– Sanksjonen vil jo ikke ramme rytterne som var involvert, men de tre som er igjen. Jeg tenker på sikkerheten deres og synes det er svært uheldig hvis vi ikke har en egen bil i løpet. Vi har ingen grunn til ikke å stole på forklaringen Louis har gitt, og den støttes av andre ryttere i hovedfeltet. Velten skjedde ganske langt framme på venstre side, og det må være vanskelig for rittkomissæren selv å se nøyaktig hva som skjedde, sier Børresen som selv ikke var øyenvitne til den aktuelle episoden.

Sikter mot Tour of Norway

Trond Håkon Trondsen, Håkon Lunder Aalrust og André Sotberg er de eneste igjen for et redusert Coop-lag under den 4. etappen.

Det er et tap å miste Hjemsæter som har åpnet året meget lovende. Han fikk tredjeplass i Trofej Umag og tok en andreplass i Istrian Spring Trophy under sesongåpningen i Kroatia.

– Jeg visste at det kunne være kaotiske tilstander her nede i Normandie, og det har det vært. Men det er ikke så mye å gjøre med det nå. Jeg har vært relativt forskånet for skader tidlig i karrieren, og det kommer både opp- og nedturer, sier han.

Hjemsæter sier at Tour of Norway i slutten av mai nok blir et naturlig mål for ham når han er tilbake.

– Jeg tror ikke dette skal sette meg så mye tilbake formmessig, men jeg blir nok en del å finne på rulla utover, sier han og påpeker at Mat Hayman hadde en liknende oppladning da han tok karrierens største seier i Roubaix.

Tagget med: , , , ,

Les også disse