ÅRETS FØRSTE: Julian Alaphilippe stikker av med seieren i bakkeavslutningen på den fjerde etappen i Clombia Oro y Paz. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Alaphilippe satte på plass colombianerne

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.02.18 20:17

Del på    

Fire av fire for Quick-Step Floors i Oro y Paz.

(procycling.no): Belgiske Quick-Step Floors fortsatte dominansen i Colombia Oro y Paz, på den fjerde etappen til Alto Boquerón.

Etter at Fernando Gaviria hadde sørget for full pott med sitt hattrick på de tre første etappene lå ansvaret i dag på franske Julian Alaphilippe.

I bakkeavslutningen på den 149,5 kilometer lange etappen ble det til slutt en duell mellom han og de colombianske klatregeitene. Sergio Henao, Egan Bernal (Team Sky), Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) og Nairo Quintana (Movistar) la alle press på ham i finalen.

Godt hjulpet av en annen søramerikaner, den ecudorianske mester og lagkamerat Jhonatan Narvaez, stakk Alaphilippe likevel av med seieren.

– Perfekt dag

Det var Sergio Henao som tok initiativet da spurten om seieren skulle sto og han holdt godt unna, men på de siste 150 meterne kom Quick-Step Floors-rytteren rundt og kunne juble for seier.

– Det var en fin dag for oss, fordi vi hadde fire ryttere i det store bruddet. For oss var det perfekt, så jeg kunne ta det litt roligere enn dagen før. Jeg visste at finalen passet meg, så jeg jobbet sammen med Jhonatan Narvaez. Vi spilte det ut perfekt mot de andre store lagene og mot slutten kunne jeg gjøre et stort angrep for å ta seieren, sa Alaphilippe i seiersintervjuet.

Dermed fortsetter seiersrekken til Quick-Step Floors, med fire av fire mulige. Samtidig overtok også Alaphilippe sammenlagtledelsen fra Gaviria.

Rittet avsluttes søndag og de to resterende etappene er begge krevende, hvor Alaphilippe vil få tøff konkurranse med å beholde ledelsen.