KATRINE AALERUD: På treningstur i NM-løypa. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Hitec Products med favorittstempelet

Erik Rustad Markussen
Tips meg
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.06.17 10:34

Del på    

Thorsen, Heine og Aalerud legger press på konkurrentene

(procycling.no): Søndag arrangeres kvinnenes fellesstart under NM i Stjørdal. Som Norges eneste lag på øverste internasjonale nivå, er forventningspresset stort på Hitec Products og de ni jentene som stiller til start.

I forkant av rittet legger flere av Hitec-jentene vekt på at det langt fra er sikkert at laget makter å forsvare Vita Heines (32) seier i 2016.

– Det blir spennende for det er mange som er gode nå. Det blir ingen lett oppgave for Hitec å henta trøya tilbake, forteller Heine selv til procycling.no.

Under NM i Bodø i fjor stakk latviskfødte Heine av fra hovedfeltet omtrent halvveis (de syklet 10 runder á 11,8 kilometer), og endte opp med å gå solo inn til mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SUVEREN: Vita Heine i ensom majestet på oppløpet ved Solparken i Bodø i 2016. FOTO: Einar O. Landa

Kan du gjøre noe liknende som du gjorde i fjor?

– Kanskje, men det er ikke sikkert at det er det lureste, smiler Heine tilbake.

32-åringen utelukker dermed ikke å gjenta bedriften fra Bodø, hvor hun vant både temporitt og fellesstart.

Tøff konkurranse

Tirsdagens sølvvinner fra temporittet Thea Thorsen (25) forteller at hovedmålet for Hitec Products er å holde NM-trøya i laget.

– Vi har 9 ryttere på start fra Hitec. Vi har en lagtaktikk og det er om å gjøre å holde trøya i laget.

Samtidig trekker hun frem at konkurransen vil bli hardere i år enn i fjor.

– Jeg tror det blir veldig god konkurranse i år. Grimstad, Bergen, CK Victora, BOC. Det er mange bra lag og mange gode ryttere. Jeg tror det kommer til å bli aggressiv kjøring og et veldig bra dameritt. Det blir ikke enkelt for oss å ta hjem trøya.

Tirsdagens bronsevinner Katrine Aalerud (22) er enig med lagvenninnen Thorsen.

– Man kan jo ikke bare tenke at vi er best. Da har du allerede tapt. De andre lagene har også sterke ryttere. Ingrid Moe og Ingrid Lorvik er to, men det er flere enn de to også. Grimstad har flere gode. Det er mange gode jenter og ingen kan ta for gitt at de står på pallen, uansett.

Hard løype

I Stjørdal står Norges beste kvinner ovenfor en 19,8 kilometer asfaltert rundløype, som skal forseres seks ganger. Gjennom to harde stigninger (den siste opp til allerede beryktede Gevlinglia) skal rytterne klatre om lag 370 høydemeter per runde.

U-23-konkurransene som ble avholdt forrige helg viste at løypa kan sprenge feltet. Hele 1 minutt og 44 sekunder skilte nummer én og nummer åtte under herrenes ritt.

– Jeg har faktisk ikke sett løypa ennå, men jeg har hørt at den er kupert. Jeg føler at bakkeformen min er bedre nå enn før. Jeg håper jeg kan være med å sette preg på rittet, forteller tirsdagens sølvvinner Thorsen til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAPETSERTE PALLEN: Hitec Products dominerte på torsdagens tempo. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Fjorårsvinner Heine er mer positiv enn Thorsen, og setter pris på den kuperte runden i Stjørdal.

– Jeg har hørt den er tøff og det passer meg egentlig bra, forteller 32-åringen i forkant av rittet.

Lagveninne Katrine Aalerud er også positiv til den utfordrende løypa kvinnene møter søndag.

– Jeg kjørte en runde forrige søndag. Jeg likte avslutningen veldig godt. Det var litt mye flater, men jeg skal ikke klage når det kommer en bakke på 2,7 kilometer. Utforkjøringen som følger gjør det mer spennende for det kan komme opp folk bakfra. Du kan stikke i bakken (opp mot Gevlinglia red.anm.), men du kan også bli hentet inn før du kommer til mål.

22-åringen fra Bryne har vist stor fremgang denne sesongen, og imponerte bl.a. med en 6. plass i Tour de Yorkshire Women’s Race. Under torsdagens tempoøvelse sikret hun bronsen, men var selv langt fra fornøyd etter målgang. Nå forteller hun at NM hovedsakelig brukes som oppkjøring frem mot viktigere ritt senere på sesongen.

– Jeg bruker NM som oppkjøring til giroen (Giro d’Italia Femminile, eller Giro Rosa red.anm.) For meg er giroen det viktigste. Der får jeg sett hvordan jeg ligger an i forhold til de beste klatrerne. Jeg bruker NM til hardkjøring, og det skal jeg gjøre på søndag og. Jeg skal kjenne litt punch og se hvordan kroppen fungerer. Nå har jeg hatt restitusjonsuke for å få inn toppformen mot giroen. Det viktigste for meg er å prestere der.

Kvinnenes fellesstart starter allerede kl. 08.40 søndag morgen. Forventet målgang er rundt kl. 12.30. Rittet vises på TV2 Sportskanalen fra kl 11.15.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse