VANT: Pascal Ackermann vant Clasica de Almeria foran Marcel Kittel. Her fra Criterium du Dauphine i fjor. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Ackermann seirende ut av spurtduellen i Qinzhou

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.10.18 09:42

Del på    

Slo tilbake etter fjerdeplass dagen i forveien.

(procycling.no): Med nok en relativt sett flat etappe, denne gangen 145,2 kilometer mellom Beihai og Qinzhou, skulle man tenke alternativt for ikke å se for seg en massespurt.

Det manglet dog ikke på ryttere som ønsket å gjøre etappeutfallet annerledes. Med 10 mil igjen hadde Remi Cavagna (Quick Step-Floors), Alex Dowsett (Katusha-Alpecin), Yusif Mirza (UAE), Andrei Grivko (Astana) og Chun Kai Feng (Bahrain-Merida) ett minutt å gå på til hovedfeltet.

Med 15 kilometer igjen var det kun Dowsett og Cavagna som holdt ut. Sistnevnte kapitulerte ikke før det var fire kilometer igjen til streken under en regnfull dag to av Tour of Guangxi.

Dermed kvesset spurterne klørne.

Ackermann slo tilbake

Tirsdag vant Groenewegen foran Max Walscheid og Fabio Jakobsen, men denne gangen var det omveltninger i rekkefølgen.

Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) tok seieren foran Jakobsen og Groenewegen. Det betyr at nederlenderen fremdeles beholder ledertrøya, etter at Ackermann bare ble nummer fire i Beihai. Det er også verdt å merke seg at 22 år gamle Jakobsen har stått på podiet under begge etappene så langt.

Også torsdagens etappe i Nanning bør kunne ende opp på spurternes fat.