Prøv Procycling Pluss idag

Aasvold etter første Riwal-samling: – Veldig godt inntrykk

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.12.19 12:36

Del på    

Trønderen er i rute før sin første sesong som proff.

(procycling.no): Denne helgen har Riwal Readynez hatt kick off-samling i nærheten av Odense i Danmark der laget har sin base.

I 2019 besto det danske profflaget av to nordmenn: Sindre Lunke og Krister Hagen. Sistnevnte la opp i høst etter å ha blitt tvillingpappa, mens Lunke fortsetter i laget.

Neste år dobles bestanden av norske ryttere i det danske laget. Inn kommer Israel Cycling Academy-duoen Sondre Holst Enger og August Jensen, samt Kristian Aasvold. Snåsamannen får dermed sin første sesong som proff i 2020 etter å ha kjørt hele sin seniorkarriere på kontinentalnivå i Sparebanken Sør og Team Coop.

– Det har vært mye møter, bli kjent-aktiviteter og info om utstyr. Det har ikke vært noen treningsbasert samling. Vi har hatt litt bike-fit, helsetester og sånne ting, sier Aasvold til procycling.no.

– Fint å ha noen nordmenn der

Foran møtet med sine nye lagkamerater, var naturligvis den eksplosive klatreren spent. Neste års Riwal-stall består av åtte dansker, fem nederlendere, to svensker og en brite i tillegg til de fire fjeldaberne. 

Etter å ha tilbragt en helg med nye lagkamerater og nytt støtteapparat, sitter 24-åringen igjen med et godt inntrykk.

– Det virker veldig bra. Jeg var jo spent, så klart. Det er jo første gang på et sånt lag og med stort sett bare utenlandske ryttere. Jeg har et veldig godt inntrykk, og det virker som en veldig fin gjeng. Jeg har kommet godt i gang med alle sammen, så jeg tror dette blir veldig bra.

Samtidig mener Aasvold at det er en trygghet i å ha de tre andre nordmennene på laget.

– Det gjør det mye enklere. Som sagt, virker det som en fin gjeng, så jeg tror det hadde gått fint uansett. Det gir likevel en trygghet, og det er fint å ha noen nordmenn der. Jeg merker jo at det er mye praktiske ting som må ordnes, og da er det greit å ha noen man kan spørre på norsk. Det er ikke det at de er nordmenn – det er det samme hvor de er fra – men jeg kjenner jo alle tre fra før. Jeg har syklet på lag med både Sondre og Sindre, og August kjenner jeg jo godt fra tiden i Coop.

– Er der vi skal være

Trønderne Aasvold og Lunke var denne uken også hos Olympiatoppen i Trondheim og gjennomførte tester i samarbeid med blant andre Atle Kvålsvoll.

Svarene de fikk var positive, og nå bærer det til sydligere strøk for å finne formen til en potensielt tidlig sesongstart.

– Formen er ikke sånn sinnssykt bra, men jeg fikk de svarene jeg ville ha. Jeg tror begge fikk de svarene vi ville ha, og vi er i rute. Det lover godt, sier Aasvold.

– Jeg og Sindre reiser til Gran Canaria i morgen tidlig, så det blir bra. Vi er der vi skal være akkurat nå, så det er bare å jobbe videre. Det kan bli en tidlig start. Vi vet ikke hvem som sykler hvor ennå, men laget starter nok allerede tidlig i februar, så det blir godt å komme i gang på Gran Canaria nå.

TEST HOS OLYMPIATOPPEN: Kristian Aasvold og Sindre Lunke var innom OLT i Trondheim for formstatus før førjulssamlingen på Gran Canaria. FOTO: Atle Kvålsvoll