Prøv Procycling Pluss idag

GOD START: Aasvold gjorde sine saker bra på et par av etappene i Vuelta a Andalucía i vår, før koronapandemien satte en midlertidig stopper for sesongen. FOTO: David Ramos/Getty Images

Seieren glapp for Teuns. Kjørte ut i siste sving

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 21.02.20 16:54

Del på    

Dramatisk avslutning i Ruta del Sol.

(procycling.no): Bahrain-McLaren var toneangivende i den 1,3 kilometer lange bakken som avsluttet den tredje etappen av Vuelta a Andalucía. Mikel Landa og Dylan Teuns la press på konkurrentene, og sistnevnte lå i strålende posisjon til å vinne etappen.

Belgieren ledet an i høy fart inn mot siste sving, men hadde ikke registrert av veien dreide brått mot høyre. Bahrain-McLaren-rytteren hogg i bremsene, men klarte ikke å hente seg inn.

Teuns forsvant helt ut blant publikum, men holdt seg på sykkelen. Mitchelton-Scott-rytter Jack Haig ble også skadelidende, og duoen mistet all farten de hadde.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den danske sammenlagtlederen Jakob Fuglsang tok på sin side svingen perfekt og med de to rytterne foran seg ute av det, kunne Astana-rytteren spurte inn til en ny etappeseier i det spanske etapperittet, hans andre i årets utgave.

(artikkelen fortsetter under)

NY SEIER: Jakob Fuglsang med sesongens andre seier på den tredje etappen av Vuelta a Andalucía. FOTO: David Ramos/Getty Images

Aasvold godt med

Etter å ha kjørt inn restene av dagens brudd inn i den siste stigningen strekte feltet seg, da farten ble skrudd opp av blant andre Teuns og Landa.

Det danske ProTeamet Riwal Readynez gjorde en jobb for Kristian Aasvold inn i bakken og snåsningen fikk hjelp av blant andre Sindre Lunke.

Til slutt kom 24-åringen seg i mål til en 17. plass, 30 sekunder etter Fuglsang.

– Jeg er fornøyd med hvordan det endte til slutt. Jeg bomma litt i den tekniske avslutningen, men ellers godt fornøyd. Underveis var det en tøff dag med bånn gass fra start der vi kom bakpå. Heldigvis fikk vi hentet oss inn, forteller han til procycling.no.

– 17. plass i dette selskapet er vel høyst akseptabelt?

– Jeg føler ikke jeg har driti meg helt ut som neoproff enda, men samtidig vet jeg det blir bedre og bedre utover. Jeg merker at det er noen gode hakk over nivået jeg kjørte på i fjor, så må bare være tålmodig.

Riwal-rytteren ligger som nummer 36 i sammendraget, syv minutter og 41 sekunder bak Fuglsang.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse