KJEMPET I TOPPEN: Katrine Aalerud gjorde et godt ritt i Giro dell'Emilia. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Aalerud like utenfor topp ti i Giro dell’Emilia: – Stivnet helt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.10.19 17:24

Del på    

Stivnet på slutten av San Luca-stigningen opp til mål.

(procycling.no): Det 99 kilometer lange Giro dell’Emilia endte nesten med et topp ti-resultat for Katrine Aalerud lørdag.

Rittet var helt flatt frem til målbakken opp brutale San Luca i Bologna, en stigning på 2.1 kilometer med snaue ti prosent i snitt.

Aalerud syklet rittet for det norske landslaget og endte på en tolvteplass.

Rittet ble vunnet av Demi Vollering (Parkhotel Valkenburg) etter at hun passerte Elisa Longo Borghini på de siste meterne. Tredjeplassen gikk til Nikola Noskova (Biglia).

– Jeg fikk god hjelp av Emilie Moberg inn i bakken, men stivnet helt da jeg prøvde å bli med på støtet til Demi i det midtre, bratte partiet. Jeg hadde akkurat prøvd å øke farten selv rett før hun gikk uten at noen andre ble borte, så jeg stivnet altfor mye med 300 igjen slik at jeg ikke klarte å bite i meg syren for å være med de beste, sier Aalerud til procycling.no

Virtu-syklisten forteller at hun tapte mange plasser på slutten av stigningen.

– Det var en del som passerte meg da jeg var pinne stiv med 300 meter igjen, forklarer den kommende Movistar-syklisten.

For det norske landslaget sykler også Emilie Moberg, Ingvild Gåskjenn, Ingrid Lorvik, Birgitte Ravndal og Vita Heine. Susanne Andersen syklet også rittet for Team Sunweb, mens Stine Borgli syklet for Groupama-FDJ.