COMEBACK: Etter seks uker utenfor konkurranse er Katrine Aalerud tilbake igjen i søndagens Amstel Gold Race. Foto: Privat

Aalerud usikker på egen form før Ardennene etter ankelbrudd

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.04.18 15:11

Del på    

Sykler sitt første ritt på seks uker i Amstel Gold Race.

For Katrine Aalerud blir det nederlandske rittet et viktig nøkkelpunkt i sesongen. Både fordi det er starten på Ardennerklassikerne – ritt hun har gode muligheter til å hevde seg i – men også fordi det blir returen hennes til konkurranse etter at hun i Strade Bianche (3. mars) pådro seg et brudd i ankelen.

– Jeg krasjet to ganger på grusen der. Selv om du lå langt framme, så var det så glatt. Da jeg falt for andre gang fikk jeg et brudd i ankelen. Jeg har fått god tid, så jeg føler at jeg har begynt å finne formen igjen. Jeg er litt spent på hvordan det blir å konkurrere igjen. Det er jo alltid spennende, når de andre har kjørt en del flere ritt, sier hun til procycling.no.

– Det er ikke vits å stille til ritt og ikke være i stand til å kjøre ordentlig og ødelegge resten av sesongen. Det var godt å få en seks uker (uten konkurranse) i hvert fall. Det tar jo gjerne tre uker før bruddet får grodd skikkelig også, forklarer hun videre.

Vil komme ut med en god følelse

Hun har akkurat landet i Eindhoeven da hun prater med procycling.no, og 23-åringen forteller at gleder seg til å komme i gang igjen med sesongen.

Med skaden og perioden som fulgte, er hun ikke overraskende noe usikker på formen. Selve grunnlaget tror hun likevel skal være ganske bra.

– Jeg føler at det er bra, men det er det at jeg mangler den siste fartstreningen. Amstel Gold må jeg bruke for å se litt hvordan jeg ligger an, og kjøre meg i form, sier hun.

I fjor syklet hun alle de tre Ardennerklassikerne, og ble nummer 38 i Amstel Gold Race, 21 i Flèche Wallonne og 20 i Liège-Bastogne-Liège. Da ble hun beste norske og beste Hitec-rytter i samtlige tre ritt. Foran årets sesong har hun byttet over til danske Team Virtu, og er klar på at hun har større forventninger til seg selv utover uka.

– Uansett er Amstel Gold Race det som passer meg minst av de tre, så for meg er det greit å bruke rittet til å komme i gang igjen og få fart i beina, sier hun.

– Jeg håper å komme ut av Amstel med en god følelse, og at jeg kan være med på slutten i de to andre rittene. Jeg håper at jeg kommer ut med den gode følelsen. Det er viktig for andre ritt som kommer senere i sesongen.

So happy to be a part of @teamvirtucyclingwomen 📷 @sorensliwa #sportful

Et innlegg delt av Katrine Aalerud (@aalerud94)

– Er et usikkert kort

I Amstel Gold Race er det Kasia Pawlowska som blir kapteinen til det danske laget. Polakken har flere års erfaring fra det kruttsterke Boels-Dolmans-laget, og i en pressemelding fra laget nevner sportsdirektør Carmen Small en plassering blant de ti beste som et mål.

– Jeg er et ganske usikkert kort etter at jeg har vært skadet. Så ser vi hvordan jeg kjører nå med tanke på rollen min i de to neste rittene, sier Aalerud.

Skulle hun overbevise i det nederlandske rittet, sier vestbysokningen at det nok venter en fri rolle/delt kapteinsansvar med Pawlowska i de to neste rittene.

– Kasia er sterkt kort, og hun er også en god spurter på flatene. Jeg kan lære mye av henne, og hun har mye erfaring fra Boels. Om vi kan kjøre inn for å komme på pallen, så er det utrolig gøy. Men jeg sier ikke meg selv, sier den så normalt offensive Aalerud avslutningsvis.

I damerittet er det totalt 17 stigninger fordelt på de 118 kilometerne, hvor Cauberg skal forseres totalt fire ganger. I motsetning til herrerittet, er det målgang to kilometer fra toppen av den siste gangen man går over Cauberg.

I tillegg til Aalerud står også Susanne Andersen, Vita Heine og Ingrid Moe (alle Hitec Products-Birk Sport) på den foreløpige startlista til arrangøren.

Tagget med: , ,

Les også disse