KJEMPET I TOPPEN: Katrine Aalerud gjorde et godt ritt i Giro dell'Emilia. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Aalerud kjempet om etappeseier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 14.09.19 19:55

Del på    

– Har gode bein, så synd det ikke holdt til mer.

(procycling.no): På en svært krevende etappe i Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche kjempet Katrine Aalerud om etappeseieren.

I avslutningen på etappen skulle man først over Côte de la Croix Neuve og Col de la Loubière, før man avsluttet med en lengre klatring opp Mont Lòzere, hvor den norske klatreren var i sitt ess.

Erica Magnaldi (WNT – Rotor Pro Cycling Team) og Eider Merino (Spania) gikk løs inn på de siste kilometerne mot toppen, mens Aalerud kjørte seg opp. Men bakfra kom også Marianne Vos (CCC – Liv) og Lauren Stephens (Team TIBCO – Silicon Valley Bank), og duoen distanserte etter hvert alle.

De to kom sammen rundt siste sving inn på oppløpet, hvor Vos akselererte og dro i fra. Den nederlandske rytteren satte seks sekunder i sekken på Stephens på de siste par hundre meterne og tok nok en overbevisende seier denne høsten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Utfordret Vos, men stivnet

Spanske Merino kom i mål 23 sekunder senere, mens Aalerud leverte en god etappe med fjerdeplass, 31 sekunder bak Vos. Med det klatrer Vestby-jenta også på sammenlagtlisten og ligger nå som nummer fem, 2 minutter og fem sekunder bak Vos.

– Prøvde å angripe på slutten, men stivnet helt siste halvannen kilometer. Så Vos var sterkest i dag, men gøy å være med å prege rittet. Kanskje jeg skulle ha vært litt kaldere og hatt is i magen. Men noen ganger må man virkelig bare prøve, siden man sitter der med Vos, så må man prøve på noe og ikke dra henne med seg til finalen. Så jeg følte det var riktig å prøve noe, selv om jeg stivnet, forteller hun til procycling.no.

– Jeg har gode ben, så synd det ikke holdt til mer. Men gøy å være med på leken og utrolig bra lagarbeid. Hadde ikke klart det uten dem.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse