Prøv Procycling Pluss idag

KJEMPET OM SEIEREN: Men det ble vanskelig da det endte med en spurt for Katrine Aalerud. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Aalerud og Borgli topp seks i Valenciana

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.02.20 15:00

Del på    

Nye topplasseringer for det norske landslaget.

(procycling.no): Fem ryttere kom samlet inn på de siste kilometerne av den fjerde etappen i Setmana Ciclista Valenciana, med Katrine Aalerud som det norske innslaget.

25-åringen er ikke kjent for å ha sin styrke i spurten, og hun prøvde seg derfor med et angrep halvannen kilometer fra mål. Det førte ikke til noe, og ei heller et nytt angrep inne på den siste kilometeren.

Dermed ble det en spurt, hvor Leah Thomas (Bigla-Katusha) tok en klar seier. Aalerud klarte ikke å svare på akselerasjonen og trillet inn til femteplass. 

Gruppe to kom inn rundt halvminuttet bak. Der var Stine Borgli den raskeste og sikret seg dermed sjetteplass på etappen. Begge de norske rytterne syklet rittet for det norske landslaget.

I sammendraget ble Aalerud nummer ni, mens Borgli endte på plassen bak.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Aalerud på offensiven tidlig

Setmana Ciclista Valenciana ble avsluttet med en tøff etappe til Vila-Real, med fire harde stigninger på de første 92 kilometerne av den 140 kilometer lange etappen.

Inn i etappens tredje stigning, Alto de Ahin (6,2 kilometer à 3,8 prosent), satt Katrine Aalerud i en tetgruppe på ti ryttere, og oppover stigningen angrep 25-åringen.

Over toppen ble en gruppe på fem ryttere samlet, hvor Aalerud, som kjørte for det norske landslaget, hadde besøk av Erica Magnaldi (Ceratizit-WNT Pro Cycling), Katie Hall (Boels-Dolmans Cycling Team), Mavi Garcia (Spania) og Leah Thomas (Bigla-Katusha). 

Fremdeles gjenstod etappens lengste stigning, opp Alto del Caballo (8,6 kilometer à 5,4 prosent). Garcia angrep inn mot bakken og var lenge alene i tet. Thomas og Hall støtet seg opp mot slutten av bakken, og over toppen kom også Magnaldi og Aalerud seg opp. Fra toppen gjenstod det fremdeles 48 kilometer til mål.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Van der Breggen jaktet i gruppe to

Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) ledet rittet sammenlagt før etappen, men alle de fem bruddrytterne var innenfor fem minuttet bak nederlenderen og dermed en stor trussel. Best plassert var Thomas, som var 3:58 bak.

Inn på de siste tre milene hadde Van der Breggen en viss kontroll på situasjon, der hun satt i gruppe to, 3:10 bak. I gruppa, som talte åtte ryttere, var også Norge representert med Stine Borgli. Også nummer to og tre i sammendraget, Clara Koppenburg (Bigla-Katusha, 35 sekunder bak) og Demi Vollering (Parkhotel-Valkenburg, 1:07 bak) satt i samme gruppe.

Van der Breggen hadde hjelp av Vollering til å holde farten oppe i gruppe to, mens Koppenburg naturligvis satt stille på hjul på grunn av lagvenninnen i front. Van der Breggen hadde likevel god kontroll på sammenlagtseieren inn på de siste ti kilometerne, etter at avstanden hadde blitt kjørt ned til 2:40.

Dårlig samarbeid i tetgruppa, hvor Hall ikke gjorde noe jobb, gjorde sitt til at forspranget falt ytterligere inn mot mål. Dermed vant Van der Breggen rittet sammenlagt.

Aalerud prøvde, men: – Helt kokt

Katrine Aalerud ble den beste norske rytteren på søndagens siste etappe med sin femteplass. Med det endte hun også på niendeplass sammenlagt.

Hun forteller at hun prøvde og prøvde.

– Jeg prøvde meg og fulgte planen som jeg bestemte meg for, prøve å gå i tredje bakke, lyktes ikke med det, men lyktes på flaten etterpå, sier hun til procycling.no. 

– Blir det spurttrening på deg nå?

– Hehe, ja, må det, men tenkte jeg bare måtte prøve å stikke før, siden jeg kjører for å vinne og går før førsteplass. Men siste støtet holdt ikke inn, og jeg ble bare kjørt rett forbi. Jeg prøvde meg på å være offensiv, siden man få inn den innstillingen før Strade og Ardenner-klassikerne siden jeg vet jeg må det for å vinne. Men ja, skader aldri å bli bedre på spurt.

– Det var derfor jeg prøvde på et siste støt, men var helt kok. Det tok mye krefter å være i bruddet, men kan sikkert være smartere neste gang ved å kanskje kjøre mer billig, men det var fin trening for meg i hvert fall.

Borgli: – Har gravd så ekstremt dypt

Stine Borgli gjorde en god etappe og ble nummer seks til slutt, på plassen bak sin lagvenninne på landslaget, 1.27 bak vinner Leah Thomas. Hun forteller om et bra samarbeid med Aalerud.

– Jeg sitter igjen med en meget sliten kropp. Jeg har gravd så ekstremt dypt for å klare å sitte der til slutt, men jeg er utrolig fornøyd med hvordan jeg og Katrine løser dette rittet i dag, sier Borgli til procycling.no

Aalerud endte altså på femteplass på etappen, fem sekunder bak kvartetten som tok de fire første plassene. Dermed endte hun på niendeplass på etappen. Borgli er glad for lagvenninnens prestasjoner.

– Jeg er spesielt fornøyd på hennes vegne på denne etappen, forklarer Borgli.

Selv hadde hun håpet på litt bedre resultater.

– Jeg er tålelig fornøyd med sesongstarten selv om jeg håpet på en seier her.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse