Prøv Procycling Pluss idag

FERDIG? Team Katjusja går nå en usikker fremtid i møte etter at lagets grunnlegger, Igor Makarov sa at det ikke er sikkert at laget søker WorldTour-lisens til 2016-sesongen. Foto: Tim de Waele

2015 kan være Katjusjas siste år

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 7.12.14 16:44

Del på    

Usikkert om laget søker ny lisens.

(procycling.no): I et intervju med russiske rsport.ru, innrømmer lagets grunnlegger Igor Makarov, at det ikke er sikkert at Katjuasja søker WorldTour-lisens for 2016.

– Team Katjusja er seks år gammelt, og det er en moden alder for et sykkellag. Mye avhenger av sesongen 2015, og en beslutning om å søke fornyet lisens til WorldTouren vil bli gjort på grunnlag av resultatene i første halvdel av 2015, sier Makarov.

Makarov er i tillegg president for det russiske sykkelforbundet, og snakker varmt om et av landets andre sykkellag, RusVelo.

– Katjusja var i utgangspunktet ment som kompetanseoverføring fra utenlandske ryttere til russiske. Det har vi i stor grad oppnådd, og nå tror jeg at RusVelo kan klatre til åttendeplass på rangeringen av lag i EuropaTouren, sier han.

RusVelo har fått innvilget lisensen som Pro Kontinentallag for 2015-sesongen, og har hentet flere ex Katjusja-ryttere.

Viktig Kristoff
Makarov hyller norske Alexander Kristoff, og sier hans innsats i 2014 var ekstremt viktig for laget.

– Til tross for at starten av 2014 var preget av mange feil i hele laget, klarte vi å oppnå flere gode resultater. Seieren til Kristoff i Milan – San Remo var virkelig en historisk hendelse, fordi denne klassikeren er ikke mindre prestisjefylt enn Grand Tours, sier han.

Alexander Kristoff tok også som kjent to etappeseire i årets Tour de France.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LAGEIER: Igor Makarov eier og er grunnlegger av Katjusja. Foto: Tim de Waele

LAGEIER: Igor Makarov eier og er grunnlegger av Katjusja. Foto: Tim de Waele

Kristoff-trener: – Vi har ikke hørt noe om det
Kristoffs suksesstrener Stein Ørn, sier de ikke har fått andre signaler enn at Katjusja fortsetter.

– Lagenes eksistens er avhengig av sponsorer, og engasjementet er avhengig av resultatene. Katjusja er et russisk prosjekt som har lykkes i å få gode resultater, men ikke med russiske ryttere. Legges det ned, må man se på hva vi skal gjøre, sier Ørn til procycling.no.

Han er glad for tilliten han og Kristoff har fått i laget, og spår store ting i fremtiden.

– Det dreier seg om erfaringer med den type trening og konkurransesituasjon de er inne i nå. De begynner å få litt dreis på det, og har yngre ryttere som kommer inn. Det tar tid å bygge opp en stamme, sier han.

Ørn våger ikke å spekulere i hvorfor Makarov har gitt uttalelsene, men sier at det russiske laget er Kristoffs førstevalg.

– I utgangspunktet er Katjuasja primærvalget. Vi er veldig fornøyde med dem hva gjelder blant annet tillit, frihet og antidopingarbeid.

Ved siden av Alexander Kristoff, sykler også Sven Erik Bystrøm for russerne.