LETT MATCH: Lorena Viebes gjorde kort prosess med konkurrentene på oppløpet under dag én av kvinnenes Tour de Yorkshire. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

20-åring vant Yorkshire-åpningen overlegent

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.05.19 13:58

Del på    

Lorena Wiebes overlegen. Susanne Andersen innesperret.

(procycling.no): Den første av to etapper under Tour de Yorkshire, skulle ta rytterne om lag 13 mil mellom Barnsley og Bedale.

Marjolein Van’T Geloof (Alé Cipollini) var blant de første rytterne som angrep, men forsøket ble kortfattet.

Etter snae to mils sykling begynte å dra seg mot innlagt spurt i Pontefract. Gledelig nok var det Susanne Andersen (Team Sunweb) som tok seg av den. Bak fulgte Marianne Vos (CCC Liv) og Christine Majerus (Boels Dolmans).

Med rundt 10 mil igjen å kjøre, kom det flere angrep. Lizzie Banks (Team Biglia) var på offensiven og fikk senere selskap fra Leah Dixon (Brother UK Tifosi).

Offensiv Lorvik

Deretter angrep Laura Kitchen (FDJ) fra hovedfeltet og fikk selskap av Ingrid Lorvik (Hitec Productions-Birk Sport).

Med 75 kilometer igjen til mål hadde det fremdeles ikke lykkes Lorviks gruppe å få kontakt med Banks og Dixon der framme. I stedet kom Maria Confalonieri (Valcar Cyclance) og Kelly Murphy (Storey Racing) opp bakfra.

I BRUDD: Ingrid Lorvik angrep sammen med Lauren Kitchen og fikk til slutt kontakt med bruddet som skulle holde inn til det var kun noen små kilometer igjen til mål under Yorkshire-åpningen. FOTO: Skjermdump via Eurosport Norge

På dette tidspunktet var det to minutter opp til Banks og Dixon for hovedfeltet, mens Lorviks gruppe lå 50 sekunder ned i veien for feltet.

Med flere bein som delte byrden i gruppa bak, tok det ikke altfor lang tid før de satt seks jenter der framme. Med 53 kilometer igjen, i starten av visitten innom VM-løypa i Harrogate var det 1:40 tilbake til hovedfeltet.

Innom VM-løypa i Harrogate

Den andre innlagte spurten ble tatt av Kitchen foran Confalonieri og Lorvik.

Med i underkant av tre mil igjen til mål, begynte støtecupen i hovedfeltet. Trek-Segafredo var villige. Først angrep Tayler Wiles. Da hun ble kjørt inn, gikk Audrey Cordon-Ragot kontra. Deretter var Ruth Winder kort frampå, før Cordon-Ragot forsyne meg gikk til enda en gang.

Trek-laget hadde ikke med noen spurter til Yorkshire, noe som forklarte angrepsvilligheten underveis. Støtinga gjorde også at forspranget opp til de seks i tet ble skadelidende. Med 20 kilometer igjen var forspranget redusert til drøye 50 sekunder. Motvind gjorde jobben enda vanskeligere for Lorvik & Co.

Valkenburg Parkhotel var blant lagene som forsøkte å holde det hele samlet. De nederlandske jentene syklet for Lorena Wiebes muligheter i en samlet spurt.

Stresset ikke med å hente bruddet

Tilbake i hovedfeltet satt både Vita Heine (Hitec Products Birk Sport) og Susanne Andersen (Team Sunweb) trygt plassert med 15 kilometer igjen til en forventet massespurt.

Feltet lot de seks der framme være i fred inntil på de små, siste kilometerne inn til mål. Med motvind på brede veier, var det heller ikke mange som tenkte tanken på å støte seg vekk fra den gemene hop.

Med tre kilometer igjen til mål var det slutt for bruddets tid i tet.

Ingen rytme for Sunweb og Andersen

Som forventet var det Parkhotel Valkenburg som tok ansvar for å sette opp Lorena Wiebes i avslutninga. 20-åringen gjorde ingen feil og tok en overlegen seier foran Christine Majerus (Boels-Dolmans) og Alison Jackson (Team TIBCO).

Roxane Fournier (Movistar) ble nummer fire, Lisa Brennauer (WNT Rotor) fem – mens Susanne Andersen ble nummer seks.

Sunweb-laget satt godt samlet rundt Andersen foran avslutningen, men maktet ikke å få henne fram i posisjon før Wiebes og Majerus åpnet spurten. Med et så dårlig utgangspunkt var ikke sjetteplassen noe dårlig resultat å ta med seg videre.

Kjenner vi Sunweb-jenta rett var hun likevel ikke fornøyd med å stå utenfor podiet på dag 1 av Tour de Yorkshire.

Tagget med: , , , ,

Les også disse