UFRIVILLIG PAUSE: Marianne Vos har knapt konkurrert på landeveien i årets sesong. Nå blir pausen hennes utvidet for å sikre at hun er konkurransedyktig når hun vender tilbake. På bildet vinner hun fjorårets La Course foran Kirsten Wild. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com

Verdens beste forlenger konkurransepause etter marerittsesong

Even Emberland
Tips meg

Publisert 8.06.15 17:09

Del på    

At Marianne Vos er blant sportens ypperste stjerner, hersker det ingen tvil om. Nederlenderen har dominert damesykling de siste årene og blant annet vunnet et titalls gull fordelt på landeveien, terreng- og banesykling.

Men 2015 har vært  «annus horribilis» for 28-åringen. En hamstringskade ødela sykkelkrossesongen, men hun ga likevel VM et forsøk. Deretter syklet hun ikke ritt igjen før i april. Hun sesongdebuterte på landeveien med sjetteplass i Ronde van Gelderland i midten av april, men få dager senere brakk hun et ribbein på terrengsykkeltrening i Tirol, og sesongplanene måtte justeres enda en gang.

Nå innrømmer stjernen at hennes videre mål for årets sesong må stille seg bak i rekken.

– Marianne føler seg ikke i god nok form til å gjøre skikkelige forberedelser og være klar for ritt. I samråd med lagets ledelse har det blitt bestemt at hun gir slipp på målene for årets sesong og at det fullt og helt handler om å bli frisk og skadefri, skriver laget hennes i en pressemelding.

– Jeg trenger mer treningstid for å bli klar for ritt, skriver Vos selv på Twitter.