Prøv Procycling Pluss idag

MONUMENT VENTER: Wiggings og Froome som hjelperyttere i Milano San-Remo. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Wiggins og Froome sammen i Sanremo

Markus Lunde
Tips meg

Publisert 21.01.14 19:52

Del på    

Men de går ikke for seier.

Tour de France 2012 ble noe helt spesielt for britisk sykkelsport. Endelig var målet om en britisk sammenlagtseier nådd.

Konflikten som foregikk i Team Sky var derimot åpenbar for alle som fulgte rittet, og konflikten gikk etter hvert ut av lagbussen og ble plukket opp av massemediene.

Selv om samarbeidsklimaet mellom Bradley Wiggins og Chris Froome så ut til å være skadet for alltid, insisterer Sky-duoen på at de nå har skværet opp i problemene.

LAGARBEID? Samarbeidet mellom Froome og Wiggins var ikke optimalt under den 17. etappen av Tour de France 2012

LAGARBEID? Samarbeidet mellom Froome og Wiggins var ikke optimalt under den 17. etappen av Tour de France 2012  Foto: Tim de Waele (TDWsport.com)

Isfronten mellom de to preget lenge hele Sky-troppen, og det var usikkerhet knyttet til hvorvidt Wiggins i det hele tatt ville fortsette landeveiskarrieren inn i årets sesong. Nå som de igjen står samlet tar de fatt på et av klodens tøffeste sykkelritt, sammen.

Sky-duoen har nemlig bekreftet sin deltakelse i det 299 kilometer lange monumentet Milano-Sanremo. Rittet som forrige sesong gjorde landeveissykling til ekstremsport med snøfall og bitende kulde finner sted 23. mars.

Dette er uken etter at både Froome og Wiggins sykler det syv etapper lange rittet Tirreno-Adriatico.

Selv om de to fjellgeitene er tungt meritterte ryttere er det lite som tyder på at de skal få noen kapteinsrolle i Italia. Hvem enn som måtte få denne rollen vil uansett ha to solide hjelperyttere i ryggen.

Chris Froome starter forøvrig sesongen i Tour of Oman 18. februar. Wiggins er litt tidligere ute og starter sesongen med Vuelta a Mallorca som starter 9. februar.

Tagget med: , ,

Les også disse