WEENING VANT: Den andre etappen i Tour de Luxembourg ble vunnet av Pieter Weening. FOTO: Tim De Waele

Weening holdt unna for feltet i Luxembourg

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 7.06.19 17:22

Del på    

Nederlenderen med imponerende soloseier på seig etappe preget av vind og bakker.

(procycling.no): Pieter Weening (Roompot-Charles) tok lagets andre seier for sesongen da han kom alene til mål like foran hovedfeltet på den andre etappen av Skoda Tour de Luxembourg.

I en tøff stigning på over to kilometer med drøye åtte prosent i snitt med over en mil igjen til mål, satte Weening inn et forrykende tempo i tøffe vindforhold. Han fikk med seg portugisiske Joaquim Silva (W52-FC Porto), men den nederlandske veteranen hadde fått med seg at Silva var litt svak teknisk i utforkjøringene og klarte å kvitte seg med ham i den tekniske avslutningen.

Like bak ensomme Weening spurtet feltet om de resterende podieplassene. Eduard Michael Grosu (Delko Marseilles) tok andreplassen, samme plassering som han fikk til Egersund på den første etappen av årets Tour of Norway.

Andrea Pasqualon (Wanty) tok tredjeplassen. Christophe Laporte (Cofidis) beholdt ledertrøya etter å ha vunnet prologen og den første etappen av rittet.

Lunke hindret av teknisk i finalen: – Kroppen er bedre og bedre

Sindre Lunke kjører rittet for Riwal Readynez og var langt fremme i bakken der Weening gikk. Han gjorde en jobb for Nicolai Brøchner som til slutt endte på en god sjetteplass. Med åtte kilometer igjen fikk nordmannen teknisk trøbbel, og han fikk ikke anledning til å komme seg opp i feltet igjen.

Trønderen forteller om at sykdommen som gjorde at han brøt Tour of Norway fortsatt henger i.

– Det gikk fint i den bakken, men jeg synes det var for mye vind til å ligge der ute når jeg fortsatt er syk nå. Jeg har prøvd å spare så mye krefter som mulig på de første etappene. Fikk problemer med sykkelen åtte kilometer før mål, og måtte vente og bytte sykkel med (Rasmus) Quaade. Jeg kom opp til bilkøen, men de lagde barrage (når dommerne ber følgebilene om å stoppe), og da tapte jeg tid, sier Lunke til procycling.no.

FOTO: Magnus Drivenes/procycling.no

Dermed er Lunkes håp om en god sammenlagtplassering så godt som ute. Den tidligere Sunweb-rytteren vil dermed prøve seg på enkeltetapper nå.

– Kroppen er bedre og bedre, men nå er sammenlagten kjørt. Så da må det kjøres offensivt på de siste etappene, fortsetter Riwal-rytteren.