REGNBUETRØYA: Mads Pedersen viste frem regnbuetrøya i flere ritt i etterkant av VM i fjor. Men foreløpig har han ikke sett en reprise av karrierens største seier. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Verdensmester Pedersen: – Jeg er fremdeles sulten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.01.20 16:31

Del på    

Dansken har Paris-Roubaix øverst på ønskelista.

(procycling.no): Mads Pedersen stod for den kanskje største overraskelsen i sesongen 2019, da han på slutten av en søkkvåt VM-fellesstart i Yorkshire spurtslo Matteo Trentin og sikret at han får kjøre rundt i regnbuetrøya det neste året.

Det kom på slutten av en sesong som egentlig hadde vært skuffende for 24-åringen, som ikke klarte å følge opp andreplassen fra Flandern rundt fra 2018. 

– Jeg ønsker å være på det aller, aller øverste nivået, og kjempe i toppen av rittene. Hvis du er sterk nok, så er alt mulig. Jeg var «superdårlig» på våren i fjor, men så vant jeg VM. Nå må jeg klare å nå toppnivået mitt mer jevnlig. Det handler om å tro på at hver gang du stiller til start, så kan du være i toppen. Kraftmessig har jeg vist at jeg kan være der. Kanskje er det en mental ting om å gjøre det i alle rittene jeg sykler, sier Pedersen til Cyclingnews.com.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Drømmer om Roubaix

Selv om han bare var 23 år da han ble verdensmester, er Pedersen er klar på at han ikke vil hvile på laurbærene.

– Jeg ønsker virkelig å vinne Paris-Roubaix. Jeg vant det som junior (i 2013), og jeg ønsker å ha den store brosteinen hjemme (trofeet). Jeg vil ikke si at jeg vil vinne i år, for jeg vet hvor vanskelig det er å vinne i klassikerne, men forhåpentligvis har jeg noen år til på det øverste nivået. Men om jeg ved karriereslutt har vunnet Flandern rundt, og ikke Roubaix, så vil jeg fremdeles være stolt. Jeg er stadig sulten. Dette er bare starten. Jeg er 24 år og jeg ønsker bare mer, sier Pedersen.

DRØMMERITTET: Mads Pedersen leder an foran daværende lagkamerat John Degenkolb under Paris-Roubaix i 2018. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Paris-Roubaix er også det monumentet han har kjørt flest ganger, med tre deltagelser i løpet av sine tre år i Trek-Segafredo. Men der han han altså ble nummer to i Flandern rundt i 2018, er 51. plass hans beste resultat fra Paris-Roubaix så langt. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Regnbuetrøya kan gi lagkameratene mer spillerom

Trek-Segafredo hadde generelt en svak vårsesong, hvor andreplassen til John Degenkolb i Gent-Wevelgem var det eneste lyspunktet i brosteinsklassikerne.

Selv om både John Degenkolb og Fabio Felline forlot laget etter sesongen, har Trek-Segafredo fremdeles et solid klassikermannskap, med Jasper Stuyven, Mads Pedersen, Edward Theuns og Alex Kirsch i spissen. 

Med regnbuetrøya på Pedersens skuldre blir det naturligvis mer oppmerksomhet rundt ham i rittene, noe han både håper han selv mestrer, samtidig som det kan gjøre det lettere for lagkameratene å kjøre inn store resultat.

– Det blir selvsagt en ny situasjon, og jeg må lære meg hvordan jeg skal kjøre. I Danmark sier vi at hvis en dårlig ting skjer for en person, så kan noe godt skje for en annen. Så kanskje kan vi spille det på en slik måte at mange ser på meg, for det vil være godt for laget siden vi har mange sterke ryttere, sier Pedersen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!