Valverde på podiet i Innsbruck. Tim de Waele/Getty Images

Valverde: – Sykkelsporten er ved god helse

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.10.18 10:31

Del på    

Verdensmesteren liker ikke å snakke om Puerto-saken.

(procycling.no): Nykronet verdensmester Alejandro Valverde liker fortsatt ikke å snakke om Operation Puerto, den omfattende dopingskandalen som fikk ham utestengt i to år. I et intervju med den spanske sportsavisen Marca sier 38-åringen at sykkelsporten er «ved god helse».

Valverde avviser at Puerto-saken er et sårt tema, men går også langt i å antyde at journalister som ikke kjenner detaljene rundt hans involvering i saken bør holde seg for god til å spørre.

– Det er ikke sårt, men jeg like ikke å bli spurt, det vet til og med du, sier Valverde til Marcas journalist.

– Det er først og fremst journalister som tillegger saken vekt. Alle står fritt til å skrive hva de måtte ønske, sier Movistar-rytteren.

– For meg er det klar at sykkelsporten er ved god helse i dag, sier Valverde – på spørsmål om dagens sykkelsport er en rollemodell for ren idrett.

Puerto i dag

Om lag 60 ryttere var involvert i den såkalte Puerto-skandalen, men bare et fåtall ble straffet. Valverde, Jan Ullrich, Ivan Basso og Jörg Jacksche fikk alle sanksjoner. Det var mai 2006 at agenter fra den spanske Guardia Civil avdekket oppbevaringen av blodposer hos legen Eufemiano Fuentes. Ti år senere ble blodposene oppbevart hos Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdique i Barcelona.

Bevismaterialet i saken skulle i utgangspunktet destrueres, men i 2016 holdt ankesaken mot ødeleggelsen av de 211 blodposene frem. Saken lever stadig videre idet en spansk domstol har besluttet at blodposene skal overleveres den italienske olympiske komté. Navn på andre utøvere involvert i saken kan dermed endelig bli offentliggjort.

Tagget med: ,

Les også disse