VELTET: Nordhaug veltet to ganger og brøt til slutt Flèce Wallonne. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Valverde doblet da Nordhaug måtte bryte

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 22.04.15 18:10

Del på    

Nordhaug:- Kjipt ikke å få kjempe i finalen. Jeg følte meg fantastisk.

Alejandro Valverde fra Movistar vant Flèche Wallonne for andre år på rad da han spurtslo Julian Alaphilippe fra Etixx – Quick-Step og Michael Albasini fra Orica GreenEDGE.

– Det var en skikkelig hard dag med mange velt , sier Valverde etter målgang.

– Vi kontrollerte rittet, før med Visconti i bruddet, så holdt vi et jevnt tempo som vi økte mot slutten. Da det var 200 meter igjen, visste jeg at jeg kom til å vinne, fortsetter spanjolen.

Norges eneste deltaker, Lars Petter Nordhaug, måtte bryte klassikeren. Han veltet to ganger med kort mellomrom, siste gang med 37 kilometer til mål av den mellomste av Ardenner-klassikerne plassert mellom Amstel Gold og Liege-Bastogne-Liege.

– Jeg har det greit fysisk. Jeg har slått meg litt i ryggen, men det var ikke noen alvorlig skader eller noe sånt. Det er veldig kjedelig ikke å få kjempe om en topplassering her for jeg følte meg helt fantastisk bra i dag, så veldig surt, sier Nordhaug til TV 2 etter å ha sett innspurten på TV-skjermen.

– Følte meg fantastisk
Den 205 kilometer lange klassikeren fra Waremme til Mur van Huy ble sterkt preget av mye velt, og etter Nordhaug veltet første gang måtte han bruke mye krefter på å kjøre seg tilbake i feltet. Etter han kom tilbake, veltet han igjen og ble liggende i grøfta.

Les mer: Nordhaug ute av Flèche Wallonne

– Etter å ha kjørt hardt i bakkene for å hente feltet, havnet jeg i skyttergraven ved siden av veien. Jeg stupte rett og slett kråke ned i grøfta da de veltet foran meg, men det er sånt som skjer bak i feltet. Det er derfor vi kjører så hardt i fronten, for å unngå å velte, sier Nordhaug.

Førstkommende søndag er det Liege-Bastogne-Liege, den antatt tøffeste av Ardenner-klassikerne, og Nordhaugs neste store mål.

– Til tross for velten, ser det bra ut med tanke på Liege til søndag. Jeg er revansjesugen og føler meg bra. Frem til uhellet følte jeg meg fantastisk bra, sier Nordhaug.

Smart å bryte
Nettopp det at det er løp også på søndag, mener TV 2s sykkelkommentator Mads Kaggestad gjør det å bryte smart.

– Det er like greit å stå av når det blir sånn, og ikke tappe kroppen enda mer. Det er mange som er helt tomme, og merker det i beina når de kommer til Liege-Bastogne-Liege etter å ha kjørt hard i både Amstel Gold race og Flèche Wallonne, sier Mads Kaggestad til samme kanal. Det er mange som er helt tomme, og merker det i beina når de kommer til Liege-Bastogne-Liege etter å ha kjørt hard i både Amstel Gold race og Flèche Wallon, sier Mads Kaggestad til samme kanal.

Tagget med:

Les også disse