UCI stopper WorldTour-ritt

Procycling
Tips meg

Publisert 23.09.14 16:14

Del på    

Tour of Beijing kjøres for siste gang.

Mot slutten av årets sesong arrangeres Tour of Beijing for fjerde og siste gang. Presidenten for det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Brian Cookson, bekrefter i tirsdagens L’Équipe at kontrakten med rittarrangør Global Cycling Promotions (GCP) ikke fornyes med tanke på 2015. Den franske avisen antyder at det nye regimet i UCI ønsker å bryte båndene med rittet.

– Jeg tror ikke det er tilfellet. Vi har hatt lange diskusjoner med dem. De har andre målsetninger og ønsker å gjøre andre ting. Vi vil også gjøre noe annerledes. Nå må vi ta en annen retning enn GCP, sier Cookson.

WorldTour-rittet har høstet mye kritikk siden den første utgaven fant sted i 2011. Spesielt ettersom GCP eies av UCI. Rittets plassering på kalenderen gjør det til en siste sjanse for å sanke verdifulle WorldTour-poeng.

– Det er et ritt som har hatt en viss suksess, men det har ikke vært en total katastrofe. Nå ser vi etter nye samarbeidspartnere for å organisere andre ritt, og for å finne en ny måte å avslutte sesongen på, sier Cookson.

Den siste utgaven av Tour of Beijing kjøres i perioden 10. til 14. oktober.