PÅ VEI TILBAKE? Ryktebørsen forteller oss at Trond Håkon Trondsen vil gjøre comeback i Team Coop i 2020. Foto: Rune Helliesen/Team Coop

Trondsen sikter høyt etter positiv Normandie-start: – Håper å toppe fjoråret

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 25.03.19 17:03

Del på    

Melder om god form på den franske slagmarken.

(procycling.no): Den første etappen av Tour de Normandie ble som ventet et hardt og vindfullt ritt.

Det fikk gå et brudd underveis på etappen, men på de avsluttende rundene ble bruddet hentet, og det ble kjørt hardt i vinden.

Feltet ble flere ganger splittet i avslutningen, men rittet ble avgjort i en massespurt i Le Neuborg.

I spurten var Nicolai Brøchner (Riwal-Readynez) som var best. Dansken innkasserte dermed Riwal-lagets første seier som prokontinentallag. Det danske laget er forøvrig det eneste prokontilaget som er til start i Normandie.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Brøchner vant foran SEG-rytteren Alberto Dainese, mens Jelle Mannaerts (Tarteletto) ble nummer tre.

Trondsen hindret i spurten: – Måtte stoppe opp

Trond Håkon Trondsen (Team Coop) ble nummer seks i spurten og ble dermed beste nordmann. De fleste sammenlagthåpene fra Coop, Uno-X og Joker Fuel of Norway kom inn på samme tid som vinneren.

– Jeg følte meg veldig bra og var alltid langt fremme, men det ble ikke noen optimal spurt. Jeg ble kappet av han som åpnet spurten som prøvde å ta hjulet til en som kom forbi, så da måtte jeg stoppe og tråkke litt inne på de siste 100 meterne. Hadde jeg hatt fri bane i spurten, kunne jeg nok blitt topp tre, men jeg ble litt skvist, forteller Trondsen til procycling.no.

Han forteller om en hektisk dag med mye sidevind, men at laget taklet det bra.

– Det var mye posisjonskamp underveis, og det var mye sidevind. Vi kjørte enten øst eller vest, og vinden kom fra nord, så det ble ganske tøft. De avsluttende rundene (fire runder, drøye seks kilometer) var mer åpen enn jeg trodde, så jeg fryktet at det skulle gå en mindre gruppe mot slutten, men jeg følte vi var bra med, og det ble heldigvis spurt.

I fjor leverte Trondsen fem topp ti-plasseringer på de syv etappene i Tour de Normandie, og endte til slutt på åttendeplass sammenlagt. I år sikter han enda høyere.

– Jeg vet jeg er bedre enn i fjor, så jeg håper å toppe fjoråret. Det er det som er målet – å ta en etappeseier og gjøre det bra sammenlagt.