Prøv Procycling Pluss idag

INGEN TESTET POSITIVT: Tour de France-arrangøren og UCI har utført en ny testrunde for å finne ut om COVID-19-viruset har festet seg i Tour de France-feltet. FOTO: Pauline Ballet, ASO

Tour de France: – Ingen positive prøver

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.09.20 11:36

Del på    

Alle rytterne klarert foran den 16.-etappen.

(procycling.no): UCI og ASO melder at 785 COVID-19-tester har kommet tilbake med negativt resultat. Hele «Tour de France»-bobla har i løpet av de siste 48 timene blitt testet.

Det betyr at det totalt er unnagjort fire fulle testrunder av ryttere og personell som følger sirkuset på franske landeveier.

På den første hviledagen testet personer i støtteapparatet til Team Ineos, Cofidis, Ag2r og Mitchelton-Scott positiv for COVID-19. I tillegg testet Tour de France-sjef Christian Prudhomme positivt.

I forrige uke ble det klart at eventuelle positive prøver i lagene ville bli fjernet foran den neste hviledagen. Før rittet startet kom franske helsemyndigheter med krav om at to positive COVID-19-prøver innenfor laget ville bety at hele laget måtte trekke seg. Med 785 negative prøver på den siste hviledagen, er det nå gode muligheter for at rittet kommer seg hele veien inn til Paris.