Tidligere italiensk proff på ulykkesfly

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.10.18 13:01

Del på    

Ingen overlevende funnet. Bardiani-CSF i sorg.

(procycling.no): Mandag ettermiddag ble det bekreftet at Andrea Manfredi var blant de 189 personene som omkom under flystyrten i Indonesia tidligere samme dag.

Den tidligere sykkelrytteren var passasjer på Lion Airs flight JT610 som var på vei fra Jakarta til øya Bangka i Indonesia.

13 minutter etter avgang mistet flyet kontrakt med flytårnet i Jakarta. Etter å ha forsøkt å returnere til flyplassen, styrtet Lion Air-flyet i Javasjøen utenfor landets hovedstad.

Senere samme dag kunne det italienske utenriksdepartementet bekrefte at Manfredi var om bord i flyet. Lokale myndigheter jobber nå ved ulykkesstedet og går ut ifra at samtlige 181 passasjerer omkom i tillegg til flyets kabinbesetning på seks og to piloter.

– Bardiani-CSF har via media blitt gjort oppmerksom på at Andrea Manfredi er død. Han er en tidligere profesjonell rytter som bar vår trøye i 2014- og 2015-sesongen. Han er blant ofrene etter flytragedien i Indonesia. Managementet, rytterne, støtteapparatet og lagets sponsorer ønsker å uttrykke vår medfølelse overfor familien og alle som sto Andrea nær, heter det i en uttalelse fra det italienske sykkellaget.

Som aktiv var Manfredi 172 centimeter høy og veide 54 kilo. Han utpreget seg som klatrer og ble blant annet tredjemann under Giro della Valle d’Aosta i 2012, som ble vunnet av Fabio Aru.

Totalt ble det tre sesonger som sykkelproff, før Manfredi avsluttet karrieren i 2016. Etter karriereslutt startet han et sykkelcomputer-firma som bar navnet Sportek.