UTE AV TIRRENO: Det foreløpige testresultatet til Lukas Wisnowski viser at han har COVID-19 . (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Sykkellag trekker to ryttere etter positiv C19-test

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.09.20 13:11

Del på    

Łukasz WIśniowski og Szymon Sajnok får ikke fullføre ritt.

(procycling.no): Lukasz Wisniowski trakk seg fra den 7. etappen av årets Tirreno-Adriatico med mild feber. Etter å ha blitt testet for COVID-19, ble det søndag konstatert at CCC-rytteren var smittet av viruset.

Som en følge av det har laget også trukket romkamerat Szymon Sajnok ut av rittet. Wisniowski skal nå gjennomgå ordinær test for å være på den sikre siden.

De øvrige CCC-rytterne og støtteapparatet har levert negative tester, og kan fortsette rittet i tråd med retningslinjene fra RCS Sport.

– Wisniowski ble umiddelbart fjernet fra rittet og tok en kjapp test som viste positivt resultat. Deretter ble han isolert fra resten av laget, sammen med romkamerat Szyman Sajnok og hans terapeut, og vil undergå en ordinær test for å få prøveresultatet bekreftet. Dette er en situasjon vi har vært forberedt på at kunne oppstå siden rittene startet opp igjen, og vi kommer til å følge alle nødvendige protoller dersom de nye prøvene skulle bekrefte den positive testen, sier lagets lege.