GAME OVER: Det blir ikke noe av lørdagens Strade Bianche-utgave. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Strade Bianche utsatt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.03.20 12:25

Del på    

Arrangøren kneblet av innstramming fra den italienske regjeringa.

(procycling.no): Det gikk vel som det måtte gå: Mot en uungåelig utsettelse av lørdagens Strade Bianche. Torsdag ettermiddag kom den endelige beskjeden.

RCS Sport har lett høyt og lavt etter en løsning, blant annet ved å arrangere den tradisjonsrike grusklassikeren i Toscana uten publikum til stede ved målgang på Piazza del Campo i Siena.

Da italienske myndigheter kvelden i forveien ga beskjed om at alle alle idrettsarrangement frem til og med 3. april måtte holdes uten tilskuere til stede, var det i realiteten kjørt. I idretter som fotball, håndball, basketball, volleyball og lignende vil det kunne være kontrollerbart ved å spille kampene for lukkede dører, men i sykkelsporten er det så godt som umulig å begrense tilskuernes adgang til de forskjellige rittene. 

– Ikke mulig å gjennomføre rittet

Torsdag ble det holdt et møte mellom en delegasjon fra RCS Sport og lokale myndigheter i Siena, og etterpå gikk det ut melding til lagene om at utgaven dessverre ikke lot seg gjennomføre lørdag 7. mars:

«Beklageligvis må vi offentliggjøre at Strade Bianche ikke blir gjennomført. Etter gårsdagens restriksjoner avholdt vi et siste møte med myndighetene, og det viste seg at det var umulig å gjennomføre rittet. På grunn av situasjonen rundt Corona-viruset har italienske myndigheter lagt bånd på arrangøren», heter det i en uttalelse fra arrangøren.

Flere lag har den siste tiden gjort det klart at de ikke er interessert til å reise til Italia av frykt for at ryttere eller støtteapparat vil havne i karantene på grunn av det hurtigspredende COVID-19-viruset i etterkant av oppholdet.

Rittleder Mauro Vegni har tidligere foreslått å utsette den «italenske sykkelvåren» til høstparten, men det er foreløpig ikke bekreftet at så vil skje. Trolig er ikke Strade Bianche det siste rittet som rammes av avlysning. Også Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, Giro di Sicilia, Trofeo Binda, GP Larciano og Settimana Copp e Bartali står foreløpig på datoer som bryter mot forbudet fra italienske myndigheter om å avholde idrettsarrangementer med tilskuere til stede fram til 4. april.

Etter møtet med lokale myndigheter i Siena torsdag, sendte RCS Sport ut følgende uttalelse til pressen:

– RCS Sport har blitt enige med lokale myndigheter om å utsette de to sykkelrittene som var planlagt lørdag 7. mars: Strade Bianche og Strade Bianche Women Elite. RCS Sport vil gjøre en forespørsel til UCI, via det italienske sykkelforbundet, om å få sette opp en ny dato på den internasjonale sykkelkalenderen for de to rittene.

PS: Lørdagens utgave skulle ikke huse veldig mange norske ryttere. Amund Grøndahl Jansen ble uaktuell da Jumbo-Visma bestemte seg for ikke å reise til rittet. Katrine Aalerud la ikke ut på reisen, men avventet i stedet informasjon fra Movistar Team. Odd Christian Eiking var opprinnelig satt opp til å kjøre rittet, men sier til procycling.no at han ble flyttet over til GP Industria søndag. Det er tvilsomt om det rittet heller blir arrangert. Stine Borli la ut på en lang reise onsdag, fordi hun hadde så lyst til å debutere i grusklassikeren. Sandnes-jenta får nå en tung reise hjemover.

Tagget med: ,

Les også disse