GODT MED: Anita Yvonne Stenberg kjørte inn til en syvendeplass i scratch. Foto: Momnium

Stenberg med karrierebeste i VM: – Veldig fornøyd

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.02.20 20:25

Del på    

Spurtet inn til syvendeplass.

(procycling.no): Etter at danskene hadde imponert med verdensrekord tidligere på dagen, var det norske håpet i banesykkel-VM, Anita Yvonne Stenberg, i aksjon under scratch-øvelsen på første dag i mesterskapet onsdag kveld.

Stenberg manøvrerte seg fint fremover inn mot avslutningen, og hadde også krefter igjen på den siste runden. Til slutt spurtet hun inn til en syvendeplass. Dermed sikret seg hun seg sitt beste VM-resultat så langt i karrieren. 

Fra tidligere VM-deltagelser har hun en niendeplass fra omnium i 2018, tiendeplass fra poengrittet i 2017 og tiendeplass i scratch i 2019 som de fremste resultatene.

– Jeg er veldig fornøyd. Det ble kjørt jevnt fort hele veien, så det var faktisk ikke mulig med noen angrep. Jeg synes formen og beina er der, og jeg følte meg sterk. Det var en god prestasjon for min del. Jeg mangler litt på å være litt mer tøff i å skubbe i felt, men synes jeg fikk bekreftet at jeg er klar for omnium, sier Stenberg til procycling.no. 

Stenberg skal kjøre omnium på fredag og poengritt på søndag. Etter en god verdenscupsesong ser det også ut til at hun vil kvalifisere seg til OL i omnium, hvor VM er det siste arrangementet hvor man kan sanke poeng på OL-rankingen. Foreløpig har Norge en sikker plass med ytterligere to land bak seg på sikker plass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Gull til Wild

Totalt 40 runder, ti kilometer, skulle rytterne gjennom, og det gikk rolig fra start. Utviklingen forholdt seg rolig utover i rittet, og med ti runder igjen ventet man fremdeles på det første virkelige angrepet. Noen angrepsforsøk fulgte på de neste rundene, men det ble tidlig klart at det gikk mot en spurt.

Kirsten Wild (Nederland) tok kommando på de siste rundene og holdt seg foran hele veien til målstreken. Den 37 år gamle spurtstjernen tok med det sitt tredje VM-gull i scratch.

Jennifer Valente (USA) og Maria Martins (Portugal) tok sølv og bronse.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse