FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

VANT: Marc Soler vant lørdagens ritt på Mallorca. Her på podiet i ungdomstrøya i Paris-Nice i 2018, et ritt han vant sammenlagt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Soler tok årets første for Movistar

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.02.20 16:51

Del på    

Spansk seier på Mallorca.

(procycling.no): Marc Soler var på offensiven under fredagens ritt på Mallorca, og var nok en gang med på notene i lørdagens Trofeo Andratx.

Allerede med 74 kilometer igjen angrep han, noe som førte til at en gruppe på 16 ryttere slet seg løs fra feltet. Fra den gruppa angrep han igjen med 18 kilometer igjen, sammen med Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe).

Sammen holdt de to unna for konkurrentene, og startet på den avsluttende stigningen opp til mål i Port d’Andratx (2,3 kilometer à 8,9 prosent) med god kontroll på seieren.

Opp stigningen viste Soler seg som den sterkeste, og dermed kunne han juble for sesongens første seier. Både for ham selv og Movistar.

Mühlberger ble nummer to, mens Davide Villella (Movistar) ble nummer tre. At fjerdeplassen gikk til Bora-Hansgrohes Lennard Kämna gir et videre bilde av det var to lag som dominerte rittet. Også fredagens ritt på Mallorca endte med gode resultater for de to lagene, med seier til Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) foran Alejandro Valverde (Movistar) og nevnte Mühlberger.

Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) er den eneste norske deltakeren i Challenge Mallorca, og ble lørdag nummer 23. Etter planen skal han ikke kjøre søndagens Trofeo Palma.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!