SONDRE HOLST ENGER: Sier han tror på toppformen til U23-VM den 22. september.

Slik skal Sondre Holst Enger vinne VM

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 9.09.14 18:38

Del på    

Både treneren og Holst Enger selv tror på toppform til VM.

– Er Holst Enger VM-klar?

– Ja, når starten i VM går satser vi alt på at han er det. Han kjørte Roserittet i helga og får tre løp til før VM. Det blir oppkjøringsløpene, i tillegg blir det tøff trening for å presse fram toppformen, sier trener til Holst Enger, Atle Kvålsvoll, til procycling.no.

Sondre Holst Enger slo til med bronse under fjorårets U23-VM. Nevnte resultat, i tillegg til flere seiere sterke plasseringen, gjorde at det i januar ble offentliggjort at Horten-syklisten signerte proffkontrakt med IAM Cycling gjeldene fra første august i år. Innsteget i profflivet ble i Arctic Race of Norway, men utfallet ble en stygg velt på 2. etappe.

Les mer: Stortalent må bryte Arctic etter velt

– Han fikk ei uke med smerter i ryggen og uten trening etter Arctic race. I ettertid av det har han derimot fått ganske bra med mengde. Han mistet Tour of Britain på grunn av skaden, men det får vi ikke gjort noe med. Vi må se fremover nå. Sondre har masse overskudd og er virkelig klar for å konkurrere igjen, sier Kvålsvoll.

(Kjetil R. Anda / procycling.no)

ATLE KVÅLSVOLL: Sier tre ritt og hard trening er nøkkelen til toppformen. (Kjetil R. Anda / procycling.no)

– En «killer» og bedre i bakker
Sondre Holst Enger er lansert som U23-landslagets beste spurter til VM. Flere har problematisert at han ble valgt til fordel for Daniel Hoelgaard, som senest sist uke tok to proffseiere i nettopp spurt. Selv om Holst Enger vant NM for U23-klassen, er fasit foreløpig null proffseiere denne sesongen. Kvålsvoll peker på klatreferdighetene til Holst Enger som ankerpunktet for å velge ham til VM i Spania mot slutten av september.

Les mer: Hoelgaard-trener: – Jeg er ekstremt skuffet

– Jeg kjenner ikke Hoelgaard så godt. Det jeg vet er at Sondre normalt sett bedre i bakker enn Hoelgaard, og det er en svært kupert VM-løype som venter. Hvis Sondre er opp mot normalt nivå, er han veldig giftig. Sondre har også en ekstra «killer» når han får los på seier. Han er en ekte mesterskapsrytter, det så vi i fjor, sier Kvålsvoll.

– Det brenner godt i hue
Holst Enger sier han tror konkurransepausen som følge av ryggskaden kan spille til hans fordel i et VM på tampen av sesongen.

– Jeg har troa på at jeg i toppform til VM. Jeg har fått et veldig bra avbrekk med mye hvile nå. Kroppen min tåler mye trening på grunn av det nå. Jeg skal jobbe hardt for å få toppformen, og jeg tror jeg skal klare det, sier Sondre Holst Enger til procycling.no.

Sykling Procycling.no Sondre+Holst+Enger VM U23

I FJOR: Ble det tredjeplass i VM for Sondre Holst Enger.

– Etter jeg mistet Arctic Race of Norway og England rundt, så brenner det ganske bra i «hue» etter å få kjørt ritt. Så innstillingen er bra i forkant VM. For VM skal jeg absolutt ikke gå glipp av, sier IAM-syklisten.

– Hvordan skal du vinne U23-VM?

– Min tidligere trener sa alltid jeg skulle ta teten og holde den til mål. Men jeg sier ikke når jeg tar teten. Det kan skje fra start eller i spurten.

Tagget med: , , , ,

Les også disse