KJEMPET I TOPPEN IGJEN: Alexander Kristoff kjørte nok en gang sterk i Flandern rundt. Stavanger-syklisten spurtet inn til en solid femteplass i årets utgave som ble vunnet av Fabian Cancellara. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com).

Kristoff imponerte i Flandern rundt

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 6.04.14 18:18

Del på    

Var bare sekunder unna å hente inn Cancellara: – Jeg følte meg utrolig sterk, sier Alexander Kristoff.

OUDENAARDE (procycling.no): Med søndagens femteplass i Flandern rundt viste Alexander Kristoff sin styrke i klassikerne nok en gang.

Det var forhåndsfavoritt Fabian Cancellara som til slutt stakk av med seieren, da han spurtet først over mållinjen fra en gruppe på fire ryttere.

Kristoff jaget iherdig for å komme opp til teten, men luken ble for stor for den norske Katjusja-rytteren. Nordmannen fulgte dermed opp seieren i Milano-Sanremo med en ny topplassering. Likevel var Kristoff ikke helt fornøyd etter det 259 kilometer lange brosteinsløpet.

– Jeg følte meg utrolig sterk og er litt skuffet over at jeg ikke klarte å henge med på slutten. Jeg kunne kjørte enda hardere på Kwaremont (nest siste brosteinsbakke, vår adm.), sier Kristoff etter målgang.

Les også: Cancellara tangerte seiersrekorden

Klarte ikke følge Cancellara
26-åringen fra Stavanger var i utgangspunktet hektet av inn mot rittet siste stigninger, men farten i front gikk ned, og gruppen med Kristoff kom seg opp igjen.

Nordmannen kjørte bra på de to siste brosteinsbakkene, Oude Kwaremont og Paterberg, men klarte ikke følge Cancellara (Trek) da den sterke sveitseren skrudde opp tempo betraktelig og tok med seg Sep Vanmarcke (Belkin). De fikk etterhvert kontakt med Gerg Van Avermaet (BMC) og Stjin Vandenbergh (Omega Pharma) som lå i front.

Da stakk Kristoff avgårde med Niki Terpstra (Omega Pharma), og selv om avstanden var nede i ti små sekunder,  fikk  duoen aldri kontakt med tetgruppa.

– Jeg trodde løpet var ferdig for min del, men de begynte å lure på hverandre i tet. På Paterberg prøvde jeg å følge, men ventet kanskje litt for lenge og kom av gårde alene. Det hadde kanskje gått bedre hvis jeg fikk med meg Terpstra litt tidligere, sier Kristoff, som tok spurten bak tetgruppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BLE HISTORISK: Fabian Cancellara tok sin tredje seier i Flandern rundt. AFP PHOTO / BELGA / THIERRY ROGE

BLE HISTORISK: Fabian Cancellara tok sin tredje seier i Flandern rundt. AFP PHOTO / BELGA / THIERRY ROGE

Ville kjøre én time til
Den formsterke Kristoff ble nummer fire i samme ritt i fjor og hadde håpet å forbedre den plasseringen i årets utgave. Paradoksalt nok var han nærmere en seier denne gangen.

– Jeg hadde et lite håp på slutten da det stoppet litt opp i gruppa foran. Vi kom ganske nærme, men klarte ikke helt å komme opp. 5.plass er greit, men jeg ble jo fire i fjor. Derfor er det litt skuffende. Jeg er alltid bra på slutten av løp. Hadde vi kjørt en time til hadde det gått enda bedre, sier Kristoff med selvtillit.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GAV ALT PÅ SLUTTEN: Kristoff og Terpstra kjørte sterkt, men komme ikke opp til teten etter Pateberg Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

GAV ALT PÅ SLUTTEN: Kristoff og Terpstra kjørte sterkt, men komme ikke opp til teten etter Pateberg Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

God dag for Boasson Hagen
Edvald Boasson Hagen hang også godt med i finalen. 35 kilometer gjensto da Team Sky-rytteren pilte av gårde med  Vandenbergh og Dries Devenyns (Giant-Shimano). Trioen holdt unna i noen kilometer, men Cancellara og Peter Sagan (Cannondale) nøytraliserte bruddet.

Boasson Hagen fikk det tøft mot slutten og trillet inn til en 22.plass. Han er likevel optimistisk foran neste helgs Paris-Roubaix.

– Rittet ble ganske nøytralisert. Ingen kjørte særlig bra sammen på slutten. Jeg hadde gode bein og følte meg veldig bra. Jeg håper den følelsen holder seg, fortalte Boasson Hagen til procyclig.no.

Tagget med:

Les også disse