Anders Skaarseth, til venstre, sikret seg sesongens første plassering blant de ti beste. Foto: Simon Zetlits Nessler, procycling.no

Skaarseth beste norske på Rhodos

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.03.18 19:13

Del på    

Fire nordmenn blant de 20 beste.

Som i fjor endte International Rhodes Grand Prix i en massespurt. Det siste bruddforsøket ble kjørt inn fem kilometer før mål, og i spurten ble det en italiensk duell. Matteo Moschetti, fra laget til Alberto Contador, Polartec Kometa, vant foran Marco Maronese (Bardiani-CSF).

Både Uno-X Norwegian Development Team og det nykomponerte Oslofjord Cycling Team (i gamle Team FixIT.no-drakter for anledningen), som har tidligere kontinentalryttere som Marius Blålid og Eirik Bruland på laget, deltok i rittet.

Av de norske rytterne var det Uno-X som gjorde det best. Rundt siste sving satt de med to ryttere blant de 20 beste i feltet, og på oppløpet spurtet Anders Skaarseth inn til en tiendeplass. Syver Wærsted kom inn til en 19. plass. Dermed fikk han en bedre opplevelse ut av åpningshelgen enn hva han gjort de to siste sesongene, hvor han i to år på rad har pådratt seg brudd i håndleddet.

For Oslofjord Cycling Team ble Eirik Bruland og Marius Blålid de to beste, med henholdsvis 16. og 20. plass.

Full resultatliste her.