FOTO: TDW Sport/Getty Images

FORTSATT TILLIT: Joxean Fernández forteller at de fremdeles stoler på Alexander Kristoff, men at det var et ønske med to toppspurtere for å vokse som lag. FOTO: TDW Sport/Getty Images

«Vi har én rytter med garantier i klassikerne, og det er Kristoff»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.12.18 11:53

Del på    

UAE-sjefen skryter av nordmannen.

(procycling.no): Joxean Fernández er mannen som har fått den takknemlige/utakknemlige (stryk det som passer) jobben med å få det beste ut av Fernando Gaviria og Alexander Kristoff.

Begge to sikter seg mot Milano-Sanremo og Tour de France denne sesongen.

Analyse: Lytt til podkasten vår «Musette», hvor panelet blant annet tar for seg Gaviria-overgangen!

Det kan enten fungere veldig bra, eller desto dårligere. I et intervju med spanske Marca forteller UAE-lagets teammanager at laget har valgt å øke stallen til 29 syklister for å «takle en bredere kalender», og at det var lagets ønske å hente inn et toppspurter ved Kristoffs side:

– Det er åpenbart at Kristoffs bidrag er veldig viktig for oss. Det vi ønsket var å heve oss enda mer kvalitetsmessig. Jeg tror ikke det skremmer noen at vi nå har to spurtere. Dersom vi ønsker å være et av de beste lagene i verden, er vi nødt til å ha de beste rytterne. At vi forsterker oss med en spurter til, betyr ikke at vi ikke stoler på Kristoff. Det er snarere motsatt: At vi ønsket oss to. Vi vurderte saken og bestemte oss for å gjøre det. Kristoff er en stor spurter, men det er også Gaviria, utbroderer Fernández overfor den Madrid-baserte avisen.

Lefevere-vennskapet nøkkelen

UAE-sjefen har tidligere gitt Gaviria merkelappen «verdens beste spurter» og gjentar frasen i Marca-intervjuet.

Han forteller også at vennskapet han næret til Quick Step-sjef Patrick Lefevere var en av grunnene til at det lyktes ham å sikre signaturen til 24-åringen.

SIKRET SEG GAVIRIA: Joxean Fernández var mannen som ønsket seg nok en toppspurter til UAE Team Emirates. FOTO: UAE Team Emirates

Laget skrapte sammen 13 seirer denne sesongen, og av dem sto Alexander Kristoff for fem av dem. Blant stjernene som ikke leverte pekte Fabio Aru seg ut med negativt fortegn.

Ifølge Fernández vel treningsprogrammet hans endres vesentlig med mål om å slå kraftfullt tilbake i 2019:

– Vi vil utvilsomt endre på opplegget hans og vurderer flere alternativer, men det er ikke mye jeg kan si om det nå fordi vi ikke har evaluert det ferdig. Vi henter mange vitenskapelige impulser og tar det i bruk når det gjelder alle nivåer innenfor forberedelser, trening og planlegging, forteller han.

Garantist

Allan Peiper er hentet inn som ny sportsdirektør, i tillegg er alt av trenere og leger skiftet ut etter årets sesong.

Det er definitivt en del positive effekter ved opprenskingen av UAE-systemet, og under den kommende treningssamlingen i Spania skal også lagledelsen diskutere løpsprogrammet med rytterne.

Der blir det ventelig få endringer for Kristoff, som har kunnet velge veien mot klassikerne og Tour de France relativt uhindret de siste åra.

Selv om nordmannens dager som førstevalg i massespurtene synes å være talte, er han fremdeles en av få i dagens felt som kan slå med på brystet med to seirer fra monumentene:

– Det finnes ryttere som fungerer både i massespurter og i klassikerne. Forskjellen er at når du forbereder seg til spurten, må du være veldig tydelig på hvem du vil spurte for. I klassikerne definerer man ikke nødvendigvis den sammen rangordningen, men vi har han én rytter med garanti i de rittene, og det er Alexander Kristoff, slår Férnandez fast.

Gaviria snuser på Giro d’Italia

– Ser ingen konflikt mellom Kristoff og Gaviria

– Nærliggende at Kristoff kjører giroen

Tagget med: , , , ,

Les også disse