Prøv Procycling Pluss idag

HVEM KJØRER HVA?: Mikel Landa, Alejandro Valverde og Nairo Quintana er de tre lederne til Movistar. Quintana vil helst dra lasset alene i Tour de France. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Quintana: – Jeg liker ikke at det er tre ledere

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.12.18 14:17

Del på    

Colombianeren er uenig med Movistar sin mektige sjef.

(procycling.no): I 2019 blir det intet nytt Giro/Tour-forsøk fra Nairo Quintana. Alt fokus vil være på den franske Grand Tour, og aller helst vil han kjøre der som Movistar sin eneste kaptein.

– Jeg liker ikke at det er tre ledere, sier Quintana overfor France 24.

– Det er en måte å gjøre det på, men jeg liker det ikke, fortsatte colombianeren.

Movistar sin trehodede kerberos fremsto mer som uskyldige hundevalper i sommerens Tour de France. Hverken Nairo Quintana, Alejandro Valverde eller Mikel Landa var i nærheten av å ta opp kampen mot Thomas og Froome.

Men ifølge den yngste av de tre, Quintana, så er den mektige lagsjefen Eusebio Unzue overbevist om at tre kapteiner kan fungere.

Spanias eneste WorldTour-lag har fremdeles ikke offentliggjort hvilke kapteiner som sendes til hvilke Grand Tours i 2019, men Mikel Landa virker i hvert fall lysten på en Giro/Tour-dobbel. Noe som fort kan styrke Quintana sine kapteinambisjoner i Tour de France. At Valverde har hintet mot en Giro/Vuelta-satsing er nok også rykter Quintana setter pris på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<b>FORSVARES AV SJEFEN:</b> Eusebio Unzué (til høyre) forsvarer Nario Quintana etter en video som viser colombianeren hengende på en motorsykkel opp Mont Ventoux. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

UENIGE: Eusebio Unzué (t.h) og Nairo Quintana har ikke helt de samme tankene hva gjelder Movistar sine disponeringer. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

28-åringen fra Boyacá røsket til seg den 17. etappen i touren, men i sammendraget gikk det på tverke. 10. mann, med 14:18 opp til Thomas, og syv minutter bak lagkompis Landa på 7. plass.

– I touren så kom vi dit i god form, men jeg hadde trøbbel på den første dagen og tapte litt tid. Jeg var på et veldig godt nivå, men ting gikk bare ikke slik vi ønsket, ytrer Quintana.

Movistar-kapteinen mener dette var noe som gikk igjen i årets sesongen.

– Jeg kom alltid til rittene i god form. I Sveits var jeg god. Jeg startet bra i Colombia og i Catalonia og i Baskerland. Jeg var alltid i ganske god form, men manglet det lille ekstra for å skinne. Etappen i touren var stor, men jeg håpet på mer enn det.

Neste år vil han prøve igjen, og håper å komme nærmere.

– Det er en veldig krevende tour, med mange fjell. Det er bra for oss med mange fjell i høyden. Det er der jeg lever og trener.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse