FROOME-HJELPER: Luke Rowe er en av Chris Froomes viktige hjelperyttere under Tour de France. Her er waliseren i aksjon under årets utgave. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Tilbake på sykkelen for første gang på tre måneder

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.11.17 18:03

Del på    

Lang vei tilbake for Rowe etter omfattende beinbrudd.

(procycling.no): I kjølvannet av Chris Froomes fjerde Tour de France-seier gikk det galt for en av hans trofaste hjelperyttere, Luke Rowe. Waliseren var i brorens utdrikingslag, da han under rafting pådro seg et alvorlig beinbrudd.

27-åringen skulle hoppe i vannet, men landet med sin høyre fot på et grunt område. Resultatet var brudd i både skinn- og leggbeinet. Totalt var det mer enn 20 (!) små brudd i foten, og under operasjon ble det operert inn en jernstang, for å holde beina sammen.

LES OGSÅ: Team Sky-rytter brakk beinet i brorens utdrikningslag

I helgen ble et signifikant øyeblikk i Team Sky-rytterens rekonvalesens markert, da han syklet for første gang på tre måneder, på velodromen i Newport. I forbindelse med hans comeback på sykkelen, har Team Sky publisert et videointervju, hvor han forteller om skaden og prosessen.

– Jeg har ikke satt en dato, et mål eller et ritt. Jeg vil bare komme tilbake så snart som jeg kan. Om det er (Paris-)Roubaix, om det er Touren… jeg bryr meg ikke. Jeg vil bare komme tilbake så snart som overhodet mulig.

Rowe er kjent som en allsidig rytter, med blant annet femteplass fra Flandern rundt i 2016, til å hjelpe Chris Froome i Tour de France.

Roser innstillingen

Med det omfattende bruddet er veien fremdeles lang. Rehabiliteringen foregår både på treningssenter og i svømmebasseng, med daglig fysioterapi. For Rowe har rekonvalesensen vært krevende.

– Det er nesten mer travelt nå, enn da jeg syklet. Da sykler du fem timer og så hviler du. Nå er det å dra hit i en time og så dit i to timer. Det er full gass. Mentalt er det hardere, siden du gjør det du må gjøre, ikke det du egentlig vil gjøre. Når du er på sykkelen så drar du ut og møter gutta, det er noe du gjør av glede. Og det er også jobben min. Jeg er svært, svært privilegert som kan si det.

27-åringen skryter av støtten han har fått fra alle hold, alt fra fans til laget. En av de viktigste personene i skadeperioden har vært fysioterapeuten Nathan Thomas, som skryter av hvordan Rowe har håndtert situasjonen.

– Man skulle tro en utøver ville vært mer nedbrutt og negative, men for å gi ham kreditt, dette er et testamente på hans mentale styrke. Han er motivert og vil bli bedre.

Rowe bruker situasjonen som mentalt føde og ser på det som en mulighet til å bli en enda bedre sykkelrytter.

– Det gir deg eye of the tiger. Du tenker: når jeg kommer tilbake skal jeg klinke til. Jeg ser frem til det, men som jeg sa, det er et stykke unna. Men uker og måneder passerer ganske kjapt, så forhåpentligvis er jeg tilbake om ikke så lenge.

Hele videoen kan du ser her: 

Tagget med: , ,

Les også disse