SEIER: Uno-X Pro Cycling Team vant lagtempoen i Giro della Regione Friuli. Her er laget avbildet i Colombia tilbake i februar. FOTO: Maximiliano Blanco/Getty Images

«Overtent» Uno-X bet godt fra seg i proffdebuten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 11.02.20 19:56

Del på    

Markerte seg fint på lagtempoen i Colombia.

(procycling.no): Det norske laget var relativt tidlig ut av startrampen i Tunja, på den 16,7 kilometer lange lagtempoen, som innledet Tour Colombia 2.1. De seks rytterne leverte en solid prestasjon og med fire ryttere igjen trillet de over streken til tiden 19:33, som holdt til en foreløpig tredjeplass.

På daværende tidspunkt var det amerikanske Rally Cycling som ledet med tiden 19:00, men ettersom sterkere lag kom senere ble tiden slått flere ganger. Men mange av lagene som fulgt i andre halvdel av lagtempoen maktet imidlertid ikke å plassere seg foran det ferske, norske profflaget.

Til slutt havnet laget på 10. plass, ett minutt og 32 sekunder bak vinnerlaget EF Education First, men differansen opp til flere av WorldTour-lagene viser solid kjøring. Det var 46 sekunder opp til pallen, og omkring 30 sekunder til flere WorldTour-lag, mens man hadde Israel Start-Up Nation bare elleve sekunder foran seg.

Det gledet sportsdirektør Leonard Snoeks, men han hadde likevel litt å plukke på.

– Veldig fornøyd med plasseringen. Vi er derimot litt overtente og holder oss ikke helt til planen om å åpne kontrollert. Mister derfor to mann i stigningen. Med høyden så er det vanskelig å forutsi hvordan man individuelt takler det, men gitt tidsdifferansen til de beste lagene er jeg veldig fornøyd. Det er tross alt sterke WT-lag som har vært på akklimatisering en stund lengre enn oss. Tatt det i betraktning så viser det at vi innehar god kjørestyrke og kollektivt sterke. Spennende dager i vente og vannvittig moro å være i gang med 2020 sesongen, forteller han til procycling.no etter målgang.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Gjentok bedriften

Amerikanske EF Education First høstet stor jubel fra den kolombianske fansen da de sto på startstreken, med tre kolombianere i laget. I tillegg Rigoberto Urán var tilbake på startstreken for første gang siden han veltet stygt på den sjette etappen av Vuelta a España i august.

Den kolombianske folkefavoritten måtte gjennom omfattende operasjoner og uttalte i ettertid at han var glad for å ha livet i behold. Det har vært en lang vei tilbake for 33-åringen, som stadig har en jobb å gjøre. I motbakken midtveis på etappen fikk han det tungt og måtte slippe lagkameratene.

Det satte imidlertid ingen demper på resten av mannskapet, som suste videre. Deceuninck – Quick-Step hadde satt ny bestetid med 18:46, men EF-laget knuste tiden deres og krysset målstreken på tiden 18:01. Team Ineos var eneste lag igjen som kunne utfordre, men Tour de France-vinner Egan Bernal hadde ikke nok dreis på laget sitt og de plasserte seg sekundet bak Quick-Step.

Dermed gjentok EF Education First fjorårets bedrift med å vinne den innledende lagtempoen i etapperittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse