Prøv Procycling Pluss idag

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Orica forventer rask avklaring i dopingsaken mot Yates

Procycling
Tips meg

Publisert 26.05.16 13:41

Del på    

Håper rytteren rekker Tour de France.

GreenEdge-eieren Gerry Ryan håper det internasjonale sykkelforbundet UCI vil behandle dopingsaken til Simon Yates hurtig, slik at Orica-GreenEdge-rytteren kan sykle Tour de France.

Yates testet positivt for det forbudte stoffet Terbutaline etter etappe seks i Paris-Nice. 23-åringen har ikke konkurrert siden tidlig i april, selv om ingen offisiell suspensjon foreligger fra UCI. Ryan håper UCI avleverer sin kjennelse innen to uker.

– Alt er sendt inn. Vi avventer utfallet. Forhåpentligvis ser de på det som en ekte feil, sier Ryan til Velonews – med antydning om at dette ikke er en dopingsak.

Da saken ble kjent tidligere i vår fikk offentligheten vite at «stoffet ble gitt til Yates i en astmaspray, og dette ble innrapportert av laglegen i skjemaet som ble fylt ut ved dopingkontrollen. Stoffet ble gitt rytteren som en del av en pågående behandling av hans dokumenterte astmaproblem. Men i dette tilfellet hadde laglegen gjort en administrativ blemme, da han ikke hadde søkt tilstrekkelig medisinsk fritak».

Saken er ikke ulik det Vegard Robinson Bugge opplevde da han testet positivt for samme stoff under Tour des Fjords i 2015.

Tagget med: , , ,

Les også disse