LARS PETTER NORDHAUG: Vant Tour de Yorkshire sammenlagt. (Foto: TDWsport.be)

LARS PETTER NORDHAUG: Vant Tour de Yorkshire sammenlagt. (Foto: TDWsport.be)

Nordhaug med sammenlagtseier i Tour de Yorkshire

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 3.05.15 17:57

Del på    

Og nå mener Kaggestad at Nordhaug bør være på den foreløpige Tour de France-lista til Team Sky.

Lars Petter Nordhaug vant Tour de Yorkshire sammenlagt, elleve sekunder foran Samuel Sanches og Thomas Voeckler. Ben Hermans fra BMC vant siste etappe alene noen meter foran feltet. Nordhaug ble sjettemann på siste etappe. En historisk bragd, mener Mads Kaggestad.

– Det historisk i og med at det er første utgave av rittet. I tillegg så er det veldig gøy at Norge gjør det så bra på for tiden. Alexander Kristoff herjer i proffenes rekker og Team Joker står foran på nivået under. Nå får Lars Petter endelig ut det potenisal som han har inne, han er en stor idrettsutøver. Selv om Nordhaug er i Sky, hvor enkelte mener han ikke får like mange samme sjanser til å vinne, så satses han på, sier TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, til procycling.no

Kupert
Den siste etappen av Tour de Yorkshire fra Wakefield til Leeds, en 167 kilometer lang og svært kupert etappe i det sentrale England, ble svært hardt for feltet.   

Yorkshire er en nykomling på terminlista, og har oppstått i kjølevannet av Tour de France-starten i fjor, som gikk i samme område.

Med 25 kilometer til mål var det Team Sky som tok over initiativet  i front av restene av hovedfeltet. Avstanden til bruddet ble redusert til 1:30 mens Lars Petter Nordhaug satt komfortabelt i femteposisjon av hovedfeltet.   

– Lars Petter er kjempesterk, og med kjøringen han hadde i Liegè-Bastogne-Liegè og resten av klassikerne i vår, er det ikke overraskende at han vinner i Yorkshire. Han er en av feltets sterkeste ryttere i kupert terreng, sier Kaggestad.   

– Tiden går i tillegg fort mot 2017 (Sykkel-VM i Bergen), og det utrolig mye som skjer i norsk sykkelsport. Nordhaug rir på en måte videre på den bølgen, sier Kaggestad.

Tour de France
Mye hardkjør i det stadig svinnende hovedfeltet, og Gustav Larsson fra det danske Team Cult-laget utnyttet et utslitt felt da han prøvde å lukke avstanden til bruddet alene. Men svensken klarte ikke å hente duoen i tet, og videre tok Nordhaug ingen sjanser, og stjal også de siste bonussekundene 15 kilometer fra mål. Team Sky hadde to hjelperyttere igjen mot slutten, og det ble aldri tvil om hvem som ville vinne Tour de Yorkshire.

– Yorkshire, et løp på hjemmebane for Team Sky. Hvordan spiller det inn for Nordhaugs sjanser til å få kjøre Tour de France?

– Som du sier, det er hjemmebane og derfor et viktig ritt for Sky. Det er bare å krysse fingrene for at det blir Tour de France for Nordhaug, og han bør definitivt være på blokka. Nå er det for ham bare nå å lage en plan for å være i toppform til TDF.   

Den norske IAM-syklisten, Sondre Holst Enger, kjører også rittet.

Tagget med: , , ,

Les også disse