NÆRE: Det ble andreplass for Kristoffer Halvorsen under Herald Sun Tour-åpningen. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

McLay sto i veien for Halvorsen første for Sky

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.01.19 11:00

Del på    

Sørlendingen nummer to i Herald Sun-åpningen.

(procycling.no): 21 runder og totalt 97,9 kilometer inne på Moto GP-banen på Philippe Island sto på menyen. Flatt og svingete, høy hastighet og frenetisk kamp om posisjonene.

På papiret passet åpningen av Herald Sun Tour meget bra for Kristoffer Halvorsen.

– Jepp, jeg må prøve å få til noen topplasseringer nå, skrev Halvorsen til procycling.no i forkant etter at vi påpekte at dag én og fem burde passe ham som hånd i hanske.

– Bra for selvtilliten hans

Da det hele skulle avgjøres levde han opp til løftet sitt. Luke Rowe og Owain Doull utgjorde opptrekket hans på de siste kilometerne. Doull leverte ham av i god posisjon foran de siste par hundre meterne.

Det endte med en svært tett duell mellom Wouter Wippert (EvoPro Racing), Halvorsen, Theodore Yates (Drapac-Cannondale Holistic) og Dan McLay (EF Education First). Det endte med at 27 år gamle McLay så vidt holdt unna for Halvorsen, noe nordmannens reaksjon indikerte at han ikke var spesielt fornøyd med.

– Det var OK. Jeg ville veldig gjerne vinne, men jeg var noen centimeter for dårlig, forklarer Halvorsen overfor procycling.no i etterkant.

– Det var en del motvind på oppløpet, så vi var kanskje litt tidlig ute, mener han.

– Viktig for Halvorsen

Sportsdirektør Brett Lancaster mener det var viktig for 22-åringens selvtillit av han fikk kjempe for etappeseier igjen.

– Vi dro til meg et par kilometer igjen, og det fungerte bra. At Kristoffer ble slått knepent er slike ting som skjer. Jeg tror det er bra for selvtilitten hans at han var med helt der fremme og kjempet om seieren, sier sportsdirektør Brett Lancaster til lagets hjemmeside.

Briten McLay kunne dog juble for en sjelden seier. 27-åringen har tidligere vunnet Tour de l’Éurométropole, GP de Denain, Trofeo Palma, Grand Prix de la Somme og etapper under Circuit Cycliste Sarthe og Tropicale Amissa Bongo – men er slett ingen seiersmaskin:

– Jeg var skikkelig motivert i dag. Personlig fikk jeg ikke så mye ut av Tour Down Under, så jeg var motivert for å gjøre det bra her. Det er skikkelig deilig å få en seier såpass tidlig. Det er bra for selvtilliten min i fortsettelsen. Det var på tide at jeg vant noe, fortalte en lykkelig McLay etterpå.

Tøffere profiler i vente

Profilmessig er nok dag 2 og 4 for tøffe for spurterne, mens etappen mot Warragul kan ende i massespurt hvis feltet kontrollerer bruddet godt nok underveis.

Dag fem er igjen «Spurternes Aften» med en ny, kriteriumsliknende løype:

– Det er to etapper til som bør passe meg bra, sier Halvorsen.

Sammendraget er det andre ryttertyper som vil kjempe om. De siste årene har Esteban Chaves, Damien Howson, Chris Froome og Cameron Meyer vunnet rittet sammenlagt. Denne gangen kjører Sky trolig for Kenny Elissonde sammenlagt.

Tagget med: , , ,

Les også disse