ANDREPLASS: Åsmund Løvik på podiet i Tour of Rhodos. Foto: Jan Roger Jensen/Team FixIT.no

Løvik forsvarte andreplassen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.03.17 15:20

Del på    

FixIT-rytteren sikret plassen på podiet i Tour of Rhodes.

(procycling.no): Søndag ble International Tour of Rhodes avsluttet med en 175 kilometer lang etappe.

Åtte mil ut i rittet kom den mest krevende stigningen. Bakken rytterne kjørte opp sprengte feltet betraktelig, før de siste fire milene var av det lettkjørte slaget.  Et felt på 60 ryttere lå samlet med 15 kilometer igjen.

Inn på de siste kilometerne dundret angrepene kontinuerlig fra fronten av feltet, men det ble en samlet spurt der den danske mester Alexander Kamp (Team Velokonsept) stakk av med seieren.

Andreplass i sammendraget

Åsmund Løvik kjørte meget godt på den første etappen, da han endte 25 sekunder bak etappevinneren, på andreplass. Tiden FixIT-rytteren skaffet seg på åpningsetappen holdt ut rittet, da Løvik trillet i mål med feltet på den avsluttende etappen.

Dermed kapret 27-åringen andreplassen i Tour of Rhodes. Sveitsiske Colin Stüssi (Roth-Akros), som vant første etappe, tok også sammenlagttriumfen.

– Det betyr veldig mye for meg. Jeg har fått en bra start på sesongen, og kan senke skuldrene. Det er også viktig for laget for det gir oss selvtillit. Det er også viktig for oss å ta UCI-poeng, sier Løvik til procycling.no like før han tok turen til premieseremonien etter rittet.

– Det var litt stillingskrig i dag. Det var mange rett bak med som ville kjøre seg inn på pallen. Og i de kuperte partiene ble det mye støting og innhenting. Det var noen som forsøkte seg med syv kilometer igjen, men det ble heldigvis kjørt inn, beretter den tydelig fornøyde FixIT-rytteren.

På andre etappe vant Ken Levi Eikeland spurten i feltet bak den ensomme etappevinneren. Dermed tar bergenslaget med seg tre andreplasser hjem fra øya i Middelhavet.

Centimetere fra ungdomstrøyae

Det andre norske laget i rittet, Uno-X Hydrogen Development Team, hadde som mål å forsvare den hvite ungdomstrøya til Torstein Træen på den siste etappen.

Den røk med knappest mulig margin. Fem ryttere lå på samme tid før tredje etappe, og etappeplasseringene ville bli avgjørende for hvem som tok den hvite trøya.

Træen var 6.5 centimeter bak en av sine rivaler i spurten, og måtte derfor se det hvite plagget forsvinne.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse