HUSHOVD: Med alle muligheter i Paris-Roubaix.

Se LIVE-referatet fra Paris-Roubaix i sin helhet

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 13.04.14 14:35

Del på    

Terpstra kuppet Roubaix.

Dette er en LIVE-oppdatering fra Paris-Roubaix. For å se de nye oppdateringer, må du oppdatere nettleseren din. Følg også med på procycling.no for mer stoff fra Paris-Roubaix.

procycling.no takker for følget på dagens LIVE-oppdatering fra Paris-Roubaix. Vi er tilbake med reaksjoner fra rytterne på procycling.no

Thor Hushovd vinner spurten i gruppe tre.

John Degenkolb vant spurten i gruppen bak Terpstra og sikret en andreplass foran Fabian Cancellara, som dermed er på pallen i et monument for 12. gang på rad. Sep Vanmarcke sikret 4. plass foran Stybar og Sagan, Thomas Lageveld, Wiggins og Boonen.

For en seier for Terpstra. For en seier. Han strekker armene i været med 50 meter til mål. Nederlansk triumf, OPQS befester sin posisjon som det beste klassikerlaget.

Han har én runde igjen, og gruppen bak har ikke sjanse til å hente ham. Dette blir Terpstras dag.

Terpstra kjører inn på velodromen nå.

Terpstra ser ferdig ut, men han klarer likevel å holde avstanden til gruppen bak.

20 sekunder nå for Terpstra. Siste brosteinsparti nå. Straks inne på velodromen. Dette går mot OPQS-seier

Terpsta har 19 sekunder med 2,9 km til mål. For et drama.

Nå lader Cancellara kanonen. Nå må det smelle fra Wiggins eller Cancellara snart. Terpstra har 15 sekunder nå, men han krangler med tunge gir, Terpstra.

Han er helt kjørt nå, Terpstra.

Giant Shimano tar ansvar i feltet, Cancellara sitter rolig ved siden av Wiggins med 3,8 km til mål.

12. sekunder

16:30: 10 sekunder.

16:29: Terpstra ser særs habil ut nå. Han har åtte sekunder.

16:28: Thomas støter.

16:28: det er bare 5,9 kilometer til mål Det var her Cancellara støtet for noen år siden, en liten stigning.

16:27: Belgiseren får en brukbar luke.

16:27: Terpstra går til!

16:26: Det skal mye til for at Degenkolb taper dette i en samlet spurt, men etter 256 kilometer er det ikke helt som å spurte etter 156. Dette er helt åpent.

16:25: Geraint Thomas seiler nå opp som en joker i finalen, men han ser ikke helt patent ut på halen av tetfeltet.

16:24: Sir Bradley Wiggins fører an i gruppe to, og klarer å tette luken. Den regjerende olympiske mester i tempo ofrer alt for den habile spurteren Geraint Thomas.

16:22: 9.6 kilometer til mål, 14 sekunder mellom gruppene.

16:20: Degenkolb er den sterkeste spurteren, Cancellara den sterkeste over lengre perioder mens Sagan kan vinne uansett utfall. Vanmarcke og Stybar må kjøre fra før de er inne på velodromen.

16:20: Foreløpig lite lurekjøring i gruppen foran.

16:18: Bak femmerbanden ledet an av Vanmarcke, leder Geraint Thomas an for Wiggins, Jelte Slagter, Terpstra, Boonen og de Backer, som er 16 sekunder bak.

16:17: De er igjen ute på asfalten. Det er 13,4 kilometer til mål, og rytterne i tet er ferdig med de største utfordringene for dagen.

16.16: Cancellara foran Vanmarcke, Stybar, Degenkolb og Sagan. For en tetgruppe. Wiggins prøver å tette luken.

16:15: Ingen nordmenn i front nå, dessverre.

16:15: Geraint Thomas må slippe igjen, men han får følge av Bradley Wiggins.

16:14: Terpstra må slippe.

16:14: Sagan holder bra stand, men Vanmarcke tauer ham inn med kjempekreftene sine.

16:13: Thomas klarer det umulige, og han er nå oppe i ryggen til Degenkolb

16:12: Geraint Thomas prøver å tette luken

16:11: Stybar, Cancellara, Vanmarcke og Degenkolb jakter Sagan ved inngangen av den drøyt to kilometer lange femstjerners sektoren.

16:10: Det dannes en svært solid femmannsgruppe i forkant av Carrefour de l’Arbre.

16:10: Favorittduoen får ingen stor avstand, men det sprekker opp.

16:09: Cancellara og Vanmarcke har fått en luke. En Belkin-rytter gåt ned på pavéen.

16:08: Samlet felt nå. SEP VANMARCKE GÅR!

16:08: Lars Boom støter fra bruddet, Hushovd tetter deler av luken.

16:07: 20 kilometer til mål, og de har bare fem brosteinssektorer igjen.  Cancellara markerer hjulet til Vanmarcke.

16:06: Det viktigste for Hushovd blir bare å ha en viss avstand fra Cancellara når de kjører inn på Carrefour de l’Arbre. Da er bruddet vellykket, og han må bare gjøre alt for å holde hjulet til tempomaskinen, Cancellara.

16:05: sagan får en luke på rundt 100 meter relativt kjapt. Ingen vil tette luken i gruppen til Hushovd. Det er bare få meter mellom feltet og bruddet nå.

16:04: Det kommer ryttere opp til gruppen med Hushovd. Belkin tar ansvar foran, og klarer å øke farten igjen. Sagan kommer opp, og støter nesten direkte.

16.03: Det stopper et øyeblikk opp i bruddet ved utgangen av sektor 6.

16:02: 22,8 kilometer til mål, og Hushovd & co har 14 sekunder.

16:02: VAN AVERMAET VELTER, EDVALD BLIR HINDRET!

16:01: All inn fra hjelperytterne til Trek-laget

15:59: Klarer Hushovd og Boonen å holde avstanden til Sep Vanmarcke og Fabian Cancellara til Carrefour de l’Arbre om rundt fem kilometer, kan de trolig få sitte på hjul med nevnte duo når de trolig kjører fra feltet. Hushovd er trolig den sterkeste spurteren av de fire.

15:58: Avstanden krymper nå inne på Cysoing to Bourghelles, og nå er det sidevind for rytterne.

15:58: Sagan blir straks hentet i det rytterne er inne på sektor 6, Cysoing to Bourghelles.

15:55: Sagan later til å forspille egne sjanser. Han kommer neppe opp til Hushovd og Boonen og er i ferd med å bli hentet av hovedfeltet. Godt mulig han har en dårlig dag, og at han ikke tør sjansje på at han følger hjulet til Cancellara. Belkin-syklisten, Wynants, som sitter sammen med Sagan gjør alt riktig i bruddet med Sagan. Han har utelukkende sittende på hjul, og nøytralisert slovaken.

15:53: Fire svært viktige partier gjenstår nå: Cysoing to Bourghelles, Bourghelles to Wannehain, Camphin-en-Pévèle og Carrefour de l’Arbre før det er noe mer lettkjørt inn mot spurten på velodromen i Roubaix. For et drama det blir.

15:52: Det er 31,2 kilometer til mål. Hushovd-gruppen har 18 sekunder på Sagan og 36 sekunder på feltet med Edvald, Wiggins og Cancellara.

15:48: Nå tror jeg det blir Hushovd-show når de kjører inn på Carrefour de l’Arbre om ti kilometer.

15:48: Hushovd definerer foreløpig fasiten for et godt Paris-Roubaix. Geraint Thomas har tettet luken inn på sektor sju.

15:46: Tom Boonen støter fra gruppen til Hushovd. Det er et spennende trekk fra Boonen, som ser sterkt kjørende ut. Hushovd kjører ikke hardt i gruppen bak, og lar Geraint Thomas ta støyten.

15:46: TOM BOONEN STØTER!!!

15:45: Hushovd kjører litt ekstra hardt i bruddet mens Sagan prøver å tette luken opp til Hushovd.

15:45: Sagan støter.

15:44: Hushovd-gruppen har 24 sekunder.

15:43: Det er to Belkin-ryttere i gruppen som ble dannet etter Vanmarckes offensiv, men de er i ferd med å bli hentet av restene av hovedfeltet.

15:42: Edvald bommer noe i en sving, og han må slippe noen meter.

15:42: Edvald er med, EDVALD ER MED. Han sitter på hjulet til Cancellara.

15:41: DET ER SEP VANMARCKE SOM GÅR! Cancellara må følge. For en utvikling.

15:40. Jo større avstanden blir, jo vanskeligere blir det selvsagt for Cancellara å lukke avstanden alene. Går han ikke snart nå, tror jeg det kan være for sent for sveitseren.

15:39: Enda en ny avstand: 50 sekunder!! Hushovd ser sprek ut i bruddet, og den gamle ringreven lurer seg stadig unna føringer.

15:37: Ny avstand: 37 sekunder. Det er ikke krutt nok i hjelperytterne i hovedfeltet. Hushovd har gjort alt riktig til nå i Paris-Roubaix. Dette er hans sjanse, hans løp. Kan vi tro på Hushovd-seier? Det tror i hvert fall laget hans. Se gjerne denne videoen laget i forbindelse med Flandern rundt.


15:35: Edvald Boasson Hagen og Bradley Wiggins ligger foran i feltet ved inngangen til sektor ni, Mérignies to Avelin, på 700 meter. Hushovd fører an som en ekte mester i bruddet.

15:32: Cancellaras hjelperytter i front av feltet ser sluttkjørt ut allerede. Han har nå to hjelperytter igjen i feltet. Dette kan bli tøft for sveitseren, som nå er satt under press fra nesten alle kanter.

15:31: Avstanden øker fortsatt. De har fått 27 sekuder på restene av hovedfeltet, og Boonen gestikulerer for at de skal øke farten.

15:28: Luken til feltet øker noe etter Hushovds føring. Det er alt opp til Trek- og Belkin-lagene nå. Fabian Cancellara har knapt hjelperyttere igjen, og Sep Vanmarckes menn ser ikke helt patent ut. Det kan virke som om Cancellara venter på at avstanden skal øke enda mer før han prøver å støte opp solo til Hushovd-gruppen. Da får vi håpe Hushovds menn i BMC-laget er på vakt, og at Boasson Hagen har beina til å følge sveitseren.

15:26: Hushovd er virkelig i støtet nå. Han leder an bruddet inn på sektor 10, Mons-en-Pévèle.

15:26: Edvald Boasson Hagen er tilbake i Hovedfeltet.

15:24: Han blir markert, og det er Thor Hushovd, Tom Boonen og Geraint Thomas, Guadin og Martinez foran feltet. De har rundt hundre meters ledelse.

15:24: HUSHOVD STØTER SOLO!!

15:23: Hushovd frigjør mye press på lagets skuldre når han støter seg opp på denne måten. BMC-laget slipper å kjøre i feltet, som passer Van Avermaet utmerket, flere ryttere med i finalen.

15:23: Les om juniorenes Paris-Roubaix her.

15:21: Hushovd er oppe i bruddet i det de går ut av pavé nummer 11. For en form han viser i dag.

15:20: Hushovd får en luke. Det ser knapt ut som han støter. Han er virkelig sprek nå, Hushovd, som allerede er halveis oppe til Boonen og Thomas-gruppen.

15:18: Boonen gambler alt på at det blir hardkjør i feltet, og at han havner i en mindre gruppe etter Auchy-lez-Orchies to Bersée. BMC kontrollerer, men sprekker ikke feltet. En smart vurderingen av Hushovd & co.

15:18: TOM BOONEN STØTER IGJEN!

15:17: Rytterne hamrer nå inn i pavé nummer 11, Auchy-lez-Orchies to Bersée, på 2,7 kilometer.

15:14: BMC snakker mye om «strength in numbers» i løp som Paris-Roubaix. Nå har de fem mann foran i feltet i tillegg til ryttere som Thor Hushovd, Taylor Phinney og Greg van Avermaet til finalen. De gjør i skrivende stund det beste løpet. OPQS-laget satser alt på Boonen, men det er tvilsomt han holder unna særlig mye lengre nå som avstanden frem til ham er redusert til elleve sekunder. Geraint Thomas’ føringer bærer heller ikke preg av toppform.

15:12: Boonen og Thomas er med i en liten gruppe foran hovedfeltet nå. BMC-laget hamrer med fire-fem mann nå.

15:10: Gruppen til Boonen slår sprekker, og feltet med Hushovd henter begge gruppene sakte med sikkert. Fabian Cancellara sitter pent og rolig i nærheten av «Oksen».

15:08: Nytt brosteinsparti: Boonen hamrer over parti nummer 12, Orchies. 1,7 kilometer langt, men ikke dagens største utfordring.

15:08: Spennende at Geraint Thomas bruker krefter i bruddet til Boonen. Hvis Boasson Hagen er ute etter velten, blir det trolig Bradley Wiggins Sky-laget må satse på.

15:07: BMC fører feltet. Thor Hushovd sittet skjermet.

15:07: Det stopper opp i gruppen til Tom Boonen. Respekten for belgiske Boonen ser ut til å være så stor at de andre rytterne ikke tør taue bruddet.

15:04: Det var 65 kilometer til mål da Boonen støtet. Han har klart å kjøre seg opp til en gruppe med blant andre Geraint Thomas, som ligger 19 sekunder foran hovedfeltet. OPQS’ Iljo Keisse har fått rollen som politimann i feltet, han markerer alle som prøver å støte nå.

15:03: Tom Boonen har snart hentet de tre utbryterne.

15:02: Katjusja med ny velt. Luca Paolini finner dørken.

15:01: Tom Boonen øker farten inn i sektor 13, Beuvry-la-Forêt to Orchies. Han får straks 20 meter.

15:00: Boasson Hagen har veltet. Rapportene indikerer at han er tilbake på sykkelen, men har ingen informasjon på hvor langt bak han er.

14:57: Det er tre ryttere fra det opprinnelige bruddet foran hovedfeltet. De leder med et drøyt minutt. Hovedfeltet har samlet seg noe, og Hushovds forsøk har blitt hentet. Det er mye støting i hovedfeltet, og alle de store lagene vil få ryttere foran gruppen med favorittene.

14:55: Det er ville tilstander i Paris-Roubaix nå. Det er grupper spredd over hele løypen og ryttere med tekniske problemer, velt og det som verre er. Vi skal prøve å oppsumere så godt som mulig nå.

14:54: En Sky-syklist fikk føling med fransk kulturlandskap da han misset en sving. Vi tror ikke det var Boasson Hagen eller Rasch.

14:52: Michael Schär prøver igjen fra hovedfeltet. Nå er BMC virkelig i støtet. De sparer foreløpig Greg van Avermaet, men prøver å få så mange ryttere foran favorittgruppen som mulig før finalen for alvor starter.

14:50: Hushovd misser en flaske på vei ut av sektor 15, Warlaing to Brillon. Neste parti er Tilloy to Sars-et-Rosières om bare tre kilometer.

14:49: Hushovd ser ut som i glansdagene da han vant VM og herjet i Paris-Roubaix.

14:49: Det meldes om at Kristoff får behandling for skrubbsår i legebilen, og at han var sjanseløs for å unngå velt.

14:47: Det er sju mil til mål, og Hushovd støter igjen, IGJEN! For en mann. Nå kjører han fra alene. Han viser enorm styrke nå, Hushovd.

14:46: Omega pharma-Quick Step (OPQS) ser faretegnet og ofrer stijn vandenbergh for å hente Hushovd. Nå prøver Michael Schär kontrastøt.

14:44: THOR HUSHOVD FÅR LUKE. Resten av bruddet klarer nesten ikke følge da han fører an. Oksen fra Grimstad er tilbake.

14:43: Hushovd får selskap av fire-fem ryttere til. Dette er taktisk svært smart av Hushovd. Han kan neppe følge Cancellaras rykk mot slutten, men nå kan han vente ham inn forfra.

14:43: Tre mann: Hushovd får med seg en Trek-rytter i tillegg til en fra Belkin.

14:42: Som procycling.no håpte på: Thor Hushovd går til nå.

14:41: Det er full sprekk etter pavé nummer 16, Hornaing to Wandignies. Gabriel Rash og Hushovd sitter godt med fremme.

14:40: Breen må slippe.

14:3): Det utkrystalliserer seg en gruppe foran i feltet da Omega Pharma-Quick Step tråkker til. Det er rundt ti mann. Thor Hushovd jobber sitter godt med.

14:37: Vi vet ingenting om hvor alvorlig krasjen med motorsykkelen og Alexander Kristoff er. Vi jobber

14:36: Alexander Kristoff har brutt Paris-Roubaix.

14:33: Det meldes om at Alexander Kristoff har krasjet med en motorsykkel på vei opp til feltet. Vi kommer tilbake med mer.

14:31: FABIAN CANCELLARA blir hindret av velt! Storfavorittens lagkamerat smeller i bakken, og Cancellara må stoppe helt opp.

14:28: Etter Arenberg blir det som sagt ofte et spennende vakum i løpet: Det er for tidlig for favorittene å prøve seg, men feltet har allerede blitt tynnet kraftig ut. Det kan ofte dannes nye brudd, og skal lag som Sky og BMC utfordre Cancellara i dag, er de avhengige av å sette press på ham på den måten. Kan vi håpe på en offensiv fra Rasch eller Hushovd?

14:27: David Boucher var tydelig irritert da han måtte stoppe for å vente på toget.

14:27: Bradley Wiggins har punktert.

14:26: Toget har kommet. Bruddet må stoppe.

14:25: Dette er et fascinerende parti av løpet. Lagene med de store kanonene kan gjerne prøve å spille ut sterke hjelperyttere som kan brukes som taktiske spillebrikker senere i løpet.

14:23: Kristoff er i en mindre gruppe et stykke bak feltet. Dette koster krefter, Kristoff.

14:21: Det er opptelling blant kanonene etter Arenbergskogen. Kristoff er ett minutt bak, og han kan klare å hente den avstanden ganske raskt hvis feltet roer tempoet.

14:20: Det er Kristoff som har punktert. Han er tilbake på sykkelen, og han kjemper virkelig nå. Det er fire kilometer til neste brosteinsparti. Han kan klare å hente feltet før det.

14:19: To Katjusja-ryttere stopper langs veien. Det ser ut som det var Alexander Kristoff. Vi kommer tilbake med mer.

14:18: Fabian Cancellara er god med foran i feltet. Sky-laget sitter godt med foran, samme gjør Thor Hushovd.

14:17: Nå stopper det opp. Ryttere punkterer, mister kjeder og flasker. Er man bak i feltet nå, er man i praksis ferdig med løpet.

14:16:Det er foreløpig samlet i feltet, men ryttere sliter virkelig i bakre del av feltet.

14:16: Nå er det dags: Hovedfeltet starter sine 2400 meter gjennom Arenbergskogen nå!

14:14: Bruddet har blitt halvert i løpet av de siste fem kilometerne. Dette blir enda klarere når hovedfeltet dundrer inn på partiet.

14:14: Dehaes må bytte sykkel. Dette er dramatisk.

14:13: Koretzky har tekniske problemer.

14:12: Bruddet er inne i Arenbergskogen nå. 2,4 kilometer lang, fem stjerner, den vanskeligste sektoren i løpet.

14:11: David Boucher punkterer i bruddet.

14:09: BREAKING: Det meldes om skumle mengde oljesøl gjennom hele Arenberg-skogen. Dette blir langt farligere enn vanlig. Nå er det én ting det handler om for de norske, være lengst mulig gjennom hele feltet.

14:08: Det er virkelig satt fart på nå. Rytterne ligger på én linje bak Geraint Thomas som leder an et veletablert Sky-lag.

14:06: Sektor 19 er rangert med fire av fem stjerner. En skikkelig «slugger», men blåbar med tanke på hva som venter i Arenberg om fem kilometer.

14:04: Team Sky tar ansvaret i front av feltet. Det er ti mil igjen, men det kjøres som om målstreken er ti kilometer unna i det feltet dundrer inn på sektor 19, Haveluy to Wallers.

14:04: Peter Sagan får god hjelp av Cannondale-laget tilbake i feltet.

14:01: Peter Sagan velter med åtte kilometer igjen til Arenberg-skogen. Han jakter nå hovedfeltet.

14:00: Cato Ole Årnes lurer på hvordan det går med juniorenes Paris-Roubaix. Det er forventet målgang 14:45, og landslaget har hatt en del punkteringer. Vi kommer tilbake med mer.

13:58: Vegard Breen er dessverre blant rytterne som havnet i den bakerste delen av hovedfeltet.

13:57: Det kommer opp at Kristoff har veltet. Det kan vi avkrefte. Fem-seks mann gikk ned i en velt da en rytter prøvde å hoppe over en fortauskant.  Ingen nordmenn var involvert i velten, men hovedfeltet har blitt delt i to.

13:56: VELT!

13:54: Greg Van Avermaet har hatt tekniske problemer, og jager nå feltet med en lagkamerat. Skal man ha problemer i dette rittet, er dette kanskje det beste tidspunktet med drøye milen igjen til Trouée d’Arenberg.

13:49: Feltet hamrer over Maing to Monchaux-sur-Écaillon nå. Trek-laget fører an i et solid, men ikke overdrevet tempo. Alexander Kristoff sitter pent fremme i feltet.

13:47: Bruddet er ferdig med Secteur 20, Maing to Monchaux-sur-Écaillon, og får en liten pause før de går i gang på Haveluy to Wallers og senere knalltøffe Trouée d’Arenberg.

13:43: Tro det eller ei, men da Tom Boonen punkterte tidligere i dagens løp, var det hans første punktering i Paris-Roubaix i historien. Dette er en mann som har vunnet rittet fire ganger. Begge deler kanskje like imponerende.

13:40: Kristoff sitter helt i fronten av feltet da de dundrer inn på pavé 21, Quérénaing à Famars.

13:37: Kenny Dehaes i bruddet fra Lotto-laget er ikke bare en god syklist, han står også for fjorårsesongs kanskje flaueste velt. Les mer om «brakseieren» her.

13:30: Bretagne Seche Environnement-laget Vegard Stake Laengen kjører for sitter som eneste lag med to ryttere i bruddet, Benoit Jarrier og Clement Koretzky. Stake Laengen sa før start at målet til laget var nettopp å være godt representert i bruddet.

13:28: Rytterne er nå halveis i rittet. Det er 126 kilometer til mål med hele 22 brosteinspartier igjen. Avstanden til bruddet er 6:39.

13:17: Hovedfeltet sykler nå inn på pavé nummer 24, Solesmes to Haussy. Brosteinspartiene, som telles nedover fra 28, graderes fra én til fem etter vanskelighetsgrad. Et av de vanskeligste partiene kommer som nummer 18 om tre mil, Trouée d’Arenberg. Arenberg-skogen markerer ofte at rittet starter for alvor, og er ofte et av de mest dramatiske partiene i rittet.

Her kan du se hvordan det gikk da rytterne kjørte Arenberg-skogen 2013:

13:13: Ai ai, et uhell kommer sjelden alene: Arnaud Demare må bytte bakjul enda en gang.

13:11: Arnaud Demare har punktert, og er på vei opp tilbake til feltet. Tom Boonen er tilbake i feltet.

13:10: procycling.nos reporter melder om at flere Lotto-ryttere veltet på sektor 26. Vegard Breen skal ikke ha vært blant rytterne som gikk ned.

13:08: I Paris-Roubaix for juniorer ligger Norge godt plassert i et hovedfelt som teller 40 ryttere. Les mer om supertalentet Erlend Blikra, som i dag sykler Paris-Roubaix for første gang.

Les mer: Supertalent: – Jeg blir inspirert av Alexander Kristoff

13:05: Boonen får en svært lang flaske på vei tilbake i feltet. Feltet er nå inne brosteinsparti nummer 25, Saint-Python.

13:04: Offisiell tidsavstand er 07:25.

13:03: Tom Boonen må bytte hjul etter en punktering på brosteinsparti nummer 26. Han får et raskt bytte av service-bilen.

12:59: Bruddet virker allerede kokt etter to brosteinspartier. Rapporter går går nå på at avstanden har falt til 04:59. Vi tar det foreløpig med en klype salt. Arrangøren opplyser at avstanden ligger rundt sju minutter.

12:52: Bruddet kjører nå inn på første av 28 brosteinsparti, 08:05 bak bruddet.

12:51: procycling.nos reporter har sendt dette bildet av bruddet på første brosteinsparti.

BlGIIH-IMAAdokO

12:46: – Jeg blir ekstra skjerpet av nervene før start. jeg følte meg bra på brosteinen, og jeg fikk en god følelse på treningen. Det blir nok litt annerledes i løpet, sier Vegard Breen til Tv2 før start.

12:45: – Det handler om å gjøre sitt beste, vær offensiv fra starten. Laget skal ha med én i bruddet, og jeg håper det blir meg. Det blir mye støting i starten. Det blir hardt, og man må være innstilt på det, sier Stake Laengen til Tv2 før start.

12:43: – Jeg har nullstilt meg etter et skuffende Flandern rundt. Kroppen føles bra, og jeg håper alt fungerer 100 prosent i dag. Det handler mye om å unngå uhell på et løp som Paris-Roubaix, aldri gi opp, sier Hushovd til Tv2 før start.

12:42: – Med tanke på resultatene de siste ukene, er jeg nok en av favorittene, sier Alexander Kristoff til Tv2 før start.

12:40: Bruddet har da fått føling med brostein. Nå går det slag i slag til rytterne er fremme i Roubaix, 28 brosteinspartier senere.

12:35: «å hallelujah» nå er det bare minutter før første brosteinsparti, Troisvilles to Inchy, for proffene.

12:31: Norges Cycleforbund opplyser på twitter at Foss har kjempet seg tilbake i feltet med to kilometer til første brosteinsparti.

BlGErLmIIAANo6t

12:24: procycling.nos reporter ved Troisvilles to Inchy melder om god stemning langs løypa, også fra Patrick Lefevere, som valgte å sette bilen her:

BlGD9iAIcAAkjxd

12:23: Da har Alexander Kristoff pisket fram sin røde armé til fronten av hovedfeltet. Det er ingen tvil hvem som kommanderer arbeidshestene i katjusja-laget i dag. Alexander Kristoff skal først inn i krigen i Troisvilles to Inchy.

12:16: Også Norges juniorlandslag kjører Paris-Roubaix. Norge er blant favorittene for seier, men Tobias Foss meldes nå altså å ha veltet tidlig i løpet. Han har fått byttet et defekt bakhjul, og er på god vei tilbake i feltet igjen. Han har én mil på seg før de dundrer inn på første brosteinsparti.

12:12: Tom Boonen er én av mange som kan vinne årets Paris-Roubaix. Han virket klar da han signerte startprotokollen tidligere i dag.

-

TOM BOONEN: Har stigende formkurve. Kan han ta seieren i dag? (Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG)

12:07: Hovedfeltet har nå klart å stabilisere avstanden til bruddet på ni minutter.

12:00: Troisvilles to Inchy kommer etter 97,5 kilometer og er 2.2 kilometer lang. Den vil trolig oppleves som massasje i forhold til partier som Trouée d’Arenberg og Carrefour de l’Arbre senere i løpet.

11:55: Avstanden har økt til 09:20 for bruddet. Det virker som om feltet har satt opp igjen farten nå, og da er det tvilsomt det blir en særlig mye større luke. Det er 28 brosteinspartier i årets utgave av Paris-Roubaix. Den første, Troisvilles a Inchy, kommer om drøye to mil.

11:44: Rytterne har kjørt fem mil. Avstanden har økt til hele ni minutter i løpet av det siste kvarteret. Omega Pharma-Quick Step, Netapp og Topsport Vlaanderen leder an i feltet.

11:41: I løpet av den første timen forserte rytterne 48, 6 kilometer.

11:33: Da var det avgjort. Feltet har sluppet helt opp på gassen etter en hard start på dagen. Bruddet har fått 4:40, og vi kommer til å få se mye av de åtte bruddkameratene i tv-bildene om noen timer.

11:27: Rytterne har kjørt 40 kilometer. Tidsavstanden mellom bruddet og hovedfeltet er 1:20.

11:22: Stemningsbilder fra start.

-

NERVØS: Stemning før start i Comiègne (AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG)

FABIAN CANCELLARA: Var konsentrert før start av Paris-Roubaix (AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG)

11:17: De åtte i tet har nå økt avstanden til ett minutt. Det er tvilsomt vi får se noen norske i et tidlig brudd av årets Paris-Roubaix.

11:12: Rudi Lilleødegård spør hva slags vær som venter de norske rytterne på vei mot Roubaix. Siste rapporter melder om pent vær, elleve grader og mild vind fra siden.

Har du spørsmål, kommenter gjerne under saken. Send oss gjerne også en Twitter-melding til @procyclingno.

11:12: Ingen av procycling.nos favoritter er med i bruddet. De kan du lese mer om her.

11:07: De åtte rytterne har fått 25 sekunders ledelse. Dette kan være dagens brudd.

11:05: Åtte ryttere har fått en luke etter to og en halv kjørte mil. Rytterne i bruddet er David Boucher (FDJ), Kenny de Haes (LTB), Andreas Schillinger (TNE), Michael Kolar (TCS), Clement Koretzky (BSE), Benoit JArrier (BSE), Tim De Troyer (WGG) og John Murphy (UHC).

11:00: Snittfarten ligger nå rett i overkant av 48 km/t. Det støtes stadig fra angrepslystne ryttere i feltet, men ingen har ennå klart å få luker med særlig substans. Vi har seks nordmenn på start i dag, og særlig Vegard Stake Laengen er kjent for å prøve seg i tidlige brudd.

10:50: Det er stadig ryttere som prøver seg. Åtte ryttere fikk en kort luke, men ble fort hentet av feltet. Det meldes om høyt tempo ut fra startgropen.

10:41: procycling.no har plukket ut hvem vi mener er seierskandidatene til Paris-Roubaix 2014. Har du andre meninger, legg gjerne igjen en melding i kommentarfeltet under eller på via @procyclingno på Twitter.

10:32: Nøytral sone er over, og tre ryttere støter direkte. Vi kommer trolig til å se mange bruddforsøk de første 30-60 minuttene før et brudd får skikkelig avstand. Kan vi håpe på Vegard Stake Laengen i brudd? Les mer om Stake Laengen og hans Tour de France-sjanser her.

10:31: Rytterne ruller rolig ut av byen bak dommerbilen. Løpet er først i gang når han vinker med flagget om noen minutter.

10:27: Startskuddet har gått, og nå venter 257 av de tøffeste kilometerne i løpet av proffsesongen.

10:24: Paris-Roubaix er det siste rittet Gabriel Rasch kjører som proffsyklist. Fra og med i morgen starter han jobben som sportsdirektør i Team Sky. Her er familien på plass for å ønske lykke til.

BlFk7_iIEAAA1Dz

10:24: Den nøytrale starten for de 199 rytterne i årets Paris-Roubaix går straks t i Compiègne. Dette er den 112. utgaven av rittet, som i år har 28 av de karakteristiske, brosteinsbelagte partiene.