Prøv Procycling Pluss idag

ÅRETS FJERDE TRIUMF: Andreas Leknessund har vunnet både Hafjell TT og Lillehammer GP de siste dagene. FOTO: Jan Brychta

Leknessund tok ny triumf under GP Lillehammer

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.09.20 20:26

Del på    

To på to dager for Tromsø-mannen.

(procycling.no): Etter å ha vunnet EM-gull på tempo i Plouay for snart to uker siden, og snappet opp nok en temposeier under Hafjell TT – var det nok ingen stor overraskelse at Andreas Leknessund (Uno X-Pro Cycling Team) og gikk seirende ut av duellen opp til Ilsetra på Hafjell, lørdag.

Det ble en knallhard utgave av 138,4 kilometer lange 1.2-rittet, og rytterne ble spredd over det hele etter passering av Fåberg, Vignes og Østre Gausdal før avgjørelsen opp til Hafjelltoppen.

Leknessund gikk solo inn til 4. seier for sesongen. Han slo lagkamerat Torstein Træen med 24 sekunder. Tredjeplassen gikk til Andreas Staune Mittet og Joker Fuel of Norway. Lillehamringen var 42 sekunder bak vinneren. Fredrik Dversnes (Team Coop) tok fjerdeplassen. Det var for øvrig kun 33 ryttere som fullførte Lillehammer GP.

Rittet var en del av Uno-X Development Weekend. Tross problemer med avviklingen av Gylne Gutuer på grunn av Covid-19-pandemien har det lykkes arrangøren å stable også dette rittet på beina. Gylne Gutuer er 168,5 kilometer langt og byr på 38 grusseksjoner underveis.

I fjor var det Kristoffer Skjerping som vant rittet foran danske Morten Hulgaard.