FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Kristoff på pallen i Frankfurt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.05.19 16:51

Del på    

Maktet ikke sin femte strake.

(procycling.no): Alexander Kristoff satt i god posisjon da spurten i Eschborn-Frankfurt gikk, men hadde ikke kreftene til å hamle opp med de tyske hjemmefavorittene.

Pascal Ankermann knuffet seg forbi på innsiden av Kristoff mot barrierene og fikk fri bane i spurten sin. Tyskeren holdt også landsmannen John Degenkolb bak seg og ender dermed Kristoffs hegemoni i rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg slet litt med kramper faktisk. Jeg følte meg tung, det gjorde jeg, fortalte Kristoff til TV 2 like etter målgang.

– Ackermann prøvde å presse seg på innsiden og det var nesten en velt. Jeg fikk et lite feiltråkk, men det var ikke avgjørende. Jeg hadde krampe midt i lysken, så det var vanskelig å få ut maks.

Se seiersintervjuet med Pascal Ackermann fra Eurosport her:

La press på Kristoff

En løypeendring i WorldTour-rittet gjorde at konkurrentene så sitt snitt til å kvitte seg med Kristoff. I løpet av rittet skulle Mammolshainer Stich (2,9 kilometer à 6,8 prosent) sykles hele fire ganger og to ganger innenfor de siste 60 kilometerne.

Katusha-Alpecin og BORA-hansgrohe var blant lagene som forsøkte å gjøre det vanskelig for nordmannen, og de lyktes med å hekte av nordmannen. Han var imidlertid godt omkranset av egne lagkamerater og kom seg raskt tilbake.

Med lettkjørt terreng de siste 40 kilometerne var det tydelig at man også i år måtte regne med Kristoff i spurten. Foran satt syv mann igjen, seks fra det opprinnelige bruddet, mens Matej Mohoric (Bahrain-Merida) hadde kjørt seg opp i bakkant av Mammolshainer Stich.

De syv kjempet godt, men feltet hadde relativt god kontroll og tauet dem oppskriftsmessig inn noen kilometer før målgang.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kristoff alene

UAE Team Emirates gjorde en god jobb i løpet av rittet, blant annet gjennom et svært godt bidrag fra Vegard Stake Laengen, men Kristoff satt litt isolert igjen da man seilte gjennom Frankfurts gater.

Nordmannen maktet imidlertid å kjempe seg fremover i feltet alene og tok hjulet til Ackermanns opptrekker, Rüdiger Selig. Med 500 meter til mål svingte han av, og Kristoff havnet i vinden og stoppet litt opp. På innsiden presset Ackermann seg frem og det ble litt knuffing med albuene.

Tyskeren kom seg forbi og kunne etter hvert kline til fra front. Bak hadde ingen farten til å komme forbi og nærmest ble John Degenkolb, med Kristoff på tredje.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!