TØFF MOTSTAND: Alexander Kristoff hadde flere tøffe konkurrenter i fjorårets utgave av Hammer Stavanger, men nivået på startfeltet er skrudd opp enda et hakk for årets utgave. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

– Kristoff skal få heftig konkurranse

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.05.19 22:01

Del på    

Hjemmehåpet kan vente seg noen durabelige spurtoppgjør i Hammer Stavanger.

I både Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis har det blitt skrevet om muligheten for å se verdensstjerner som Peter Sagan, Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert, Geraint Thomas, Tony Martin, Alberto Bettiol og Matteo Trentin i Hammer Stavanger den siste måneden, basert på de foreløpige startlistene til procyclingstats.com.

Da de første laguttakene ble kjent mandag ble det imidlertid klart at ingen av dem blir å se i Stavanger likevel. Team Ineos har riktignok ikke offentliggjort sitt lag enda, men Thomas ankom i går Tenerife sammen med blant andre Chris Froome, Michal Kwiatkowski, Dylan van Baarle, Wout Poels og Jonathan Castroviejo og blir dermed heller ikke å se i Stavanger denne uka.

Les også: Sjekk hvem som sykler Hammer Stavanger

– Det var litt som forventet. Jeg hadde aldri trodd at både Sagan og Geraint Thomas skulle komme, men du har jo lov å håpe. Nå får du plutselig vite at Cavendish kommer til Tour of Norway. De rytterne prøver å optimalisere inn mot Tour de France. Noen trenger ritt og andre trenger pause. Alle ønsker å ha de største rytterne på startlisten, men summa summarum har vi et veldig sterkt startfelt, sier rittdirektør Roy Hegreberg til procycling.no. 

Kristoff får tøff motstand

Det tre dager lange rittet åpner med Hammer Climb på fredag, hvor ryttere som Tim Wellens, Michael Albasini, Bjorg Lambrecht og Søren Kragh Andersen nok vil markere seg. Men det er til lørdagens Hammer Sprint man virkelig har samlet et sterkt startfelt.

Der skal hjemmehåpet Alexander Kristoff få bryne seg mot blant andre Sam Bennett og Dylan Groenewegen, som er de to spurterne med flest seirer så langt denne sesongen. I tillegg vil også raske menn som Álvaro Hodeg, Kristoffer Halvorsen, Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger og Daniel McLay stille til start. 

– Han har et bra lag rundt seg, med blant andre Bystrøm og Stake Laengen. Jeg tror han skjønner bedre hvordan han kjører et slikt ritt og er veldig motivert, men han skal få heftig konkurranse. Det spurtfeltet blir veldig spennende å følge, sier Hegreberg.

Henter tilbake to publikumsfavoritter

Fjorårets utgave av Hammer Stavanger var den første. Selv om Kristoff også var med i fjor, ble det ingen stor publikumsuksess.

Les mer: – Må lære opp publikum

Til årets utgave har de derfor også gjort endringer, både i markedsføringen og på løypene. Til klatrerittet er løypa lagt om fra å gå gjennom til Sandnes til en runde med den etter hvert velkjente bakken opp baksiden av Sørmarka, ofte kalt «Grisabakken», i sentrum. Til lørdagens ritt er målstreken nå lagt til sentrum nede i Vågen, hvor man i fjor bare kjørte gjennom sentrum og hadde målstreken ved Stavanger Forum.

– Vi ønsker å nå så mange som mulig. Vi så at vi ikke traff helt med det vi gjorde i fjor. I tillegg så jeg at vi ikke traff helt med markedsføringen. Vi har hatt en heftig markedsføring lokalt her nå, og nå har vi 12 av 14 norske proffer (Daniel Hoelgaards Groupama-FDJ og Odd Christian Eikings Wanty-Gobert er ikke med i rittet) på startstreken. Det bør være med på å bygge opp interessen. Det å ta inn «Grisabakken», som vi vet har vært en suksess tidligere i Tour des Fjords, og Vågen i sentrum tror jeg er viktige trekk for å få folk ut i løypene. Alle skjønner at det er knallhardt når de knekker seg opp «Grisabakken», sier Hegreberg.  

I fjor ønsket man ikke å legge målstreken til sentrum på grunn av at det ville betydd mange spurter nede i sentrum gjennom svingete gater og brostein.

– Vi gjør noen grep der nede for å gjøre det mer sikkert. Tilbakemeldingene fra rytterne sier også at dette kommer til å gå veldig bra. Vi har hatt målgang der nede tidligere i Tour des Fjords. Med tanke på at det ikke er et så stort felt bør dette gå strålende, mener rittdirektøren.

Start de to første dagene og start og mål på søndagens Hammer Chase vil også i år være oppe ved Stavanger Forum.

Tagget med: , ,

Les også disse