UTE AV TOUREN IGJEN: I fjor gjorde en velt under det nederlandske mesterskapet Wilco Kelderman uaktuell for Tour de France. I år holdt han til den siste hviledagen før han endte opp med å stå av rittet. FOTO: Tim De Waele

Kelderman ute av touren

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.07.19 15:02

Del på    

Har slitt med ryggproblemer.

(procycling.no): Med Tom Dumoulin som DNS, hoppet Wilco Keldermann er stort steg opp i hierarkiet hos Team Sunweb. Noe motvillig dog, ettersom nederlenderen tok kragebeinet under Katalonia rundt – og dermed gikk glipp av sitt planlagte mål denne sesongen: Giro d’Italia.

Etter 15 etapper og 59.-plass i sammendraget, valgte 28-åringen å stå av etter søndagens avslutning i Pyreneene. Det skal ha vært ryggproblemer som til slutt valgte tommelen ned for Kelderman.

– Det er kjempeskuffende å forlate rittet på denne måten, spesielt med noen klatreetapper i vente. Noen ganger reagerer kroppen ikke helt slik man ønsker, som når man kommer tilbake etter skade. Nå drar jeg hjem for å hvile ut og sette meg nye mål, forteller Kelderman i en pressemelding.

Sunweb-laget ankom faktisk touren med ambisjoner om å gå for Michael Matthews på spurtetappene og på etapper med spurt i avgrenset felt. Det har ikke fungert slik man hadde håpet.

I en pressemelding før starten sto det faktisk å lese at Nikias Arndt skulle kjøre som lagets kaptein, og at de i tillegg hadde ambisjoner for Chad Haga under tempoen. Dernest skulle Wilco Kelderman, Nicholas Roche og Søren Kragh angripe de tøffe fjelletappene.

Så langt er det faktisk unggutten Lennard Kämna som har sett friskest ut av Sunweb-gjengen, i et ritt som foreløpig ikke har gitt stor uttelling for de tyskregistrerte mannskapet.