TILBAKE TIL DEN FRANSKE BROSTEINEN: Bob Jungels sammen med Julian Alaphilippe under den niende etappen til Roubaix under Tour de France i 2018. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Jungels skal kjøre Roubaix for første gang siden 2013

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.01.20 17:38

Del på    

Vårens store mål blir Flandern rundt.

(procycling.no): For første gang i karrieren kjørte Bob Jungels en tilnærmet full flamsk klassikersesong i fjor. Det ga både mersmak og suksess, med seier i Kuurne-Brussel-Kuurne, tredjeplass i Dwars door Vlaanderen og femteplass i E3 BinckBank Classic som de fremste resultatene.

Han avsluttet klassikersesongen med Flandern rundt, for å forberede seg til Giro d’Italia. Dermed ble det ingen tur til Paris-Roubaix eller Ardenner-klassikerne, hvor han i 2018 vant Liège-Bastogne-Liège.

I år blir det ingen tur til Giro d’Italia, og han vil heller satse på en deltakelse Tour de France. Det blir med mål om en etappeseier, mens det altså blir en klassikerpreget vårsesong.  

– Jeg overrasket meg selv på våren, og kjørte veldig bra. Det var hovedsaklig takket være laget, for de tok meg med på en vei som jeg ikke kjente godt. I 2020 blir mitt store mål Flandern rundt, sier Jungels til Sporza.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Han starter klassikersesongen med den belgiske åpningshelgen i månedsskiftet februar/mars, før han skal kjøre Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og E3 BinckBank Classic før Flandern rundt.

Deretter venter Paris-Roubaix.

– Jeg var der i mitt første år som proff (2013), og jeg ønsker å returnere nå, sier Jungels, som vant U23-utgaven av rittet i 2012. 

Han fullførte også debuten i Paris-Roubaix i 2013 som 20-åring, men fokuset de følgende årene gikk stadig mer i retning de mer kuperte rittene. Med god kjøring på brosteinsetappen i Tour de France i 2018, fikk han imidlertid mersmak, og har nå altså brosteinsklassikerne som sin hovedsatsing for 2020-sesongen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!