DET BESTE LAGET: Boels-Dolmans dominerte Flandern rundt igjen. Denne gangen var det Chantal Van den Broeck-Blaak som triumferte. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

– Jeg har ventet hele sesongen på dette øyeblikket

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.10.20 18:27

Del på    

Boels-Dolmans avgjorde på Oude Kwaremont.

(procycling.no): Damenes Flandern rundt var 135,6 kilometer langt og hadde norske jenter på startlistene. Stine Borgli var i aksjon for FDJ, mens også Team Hitec Products hadde blitt invitert til WWT-rittet.

Hitec sendte Mieke Kröger ut i brudd, som ble kjørt inn over Taaienberg. Deretter ventet Kruisberg-Hotond, Oude Kwaremont og Patersberg i en avslutning som dermed ikke var helt ulik det herrene kjører.

Over Oude Kwaremont bestemte Chantal van den Broek-Blaak seg for å gå til. Bak dannet det seg en forfølgergruppe, men Boels-Dolmans satt veldig godt i det ettersom Amy Pieters og Anna van der Breggen kunne bidra til å ødelegge samarbeidet bak.

Det skulle vise seg at van den Broek-Blaak skulle bli sittende solo hele veien i til mål. I 2017 ble hun for øvrig verdensmester i Bergen for Nederland.

– Jeg er veldig glad. Jeg har ventet hele sesongen på dette øyeblikket, og jeg har tenkt på dette rittet lenge. Endelig var tiden inne. Dette er helt oppe med VM-gullet mitt fra Bergen, uttalte hun etterpå.

Til slutt var det totalt 15 jenter i gruppa bak van den Broek-Blaak. Amy Pieters leverte en rå spurt fra front og tok andreplassen, mens Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) ble nummer tre. Cecilie Uttrup, som Stine Borgli jobbet for underveis, havnet sist i forfølgergruppa og ble nummer 16.

Borgli ble til slutt nummer 29, mens Vita Heine ble nummer 54. Pernille Feldmann og Silje Mathisen sto av underveis.