Izagirre blir Bahrain-kaptein i Tour de France

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 10.01.17 21:22

Del på    

Det skriver nederlandske Wielerflits.nl.

Baskeren ble hentet til det nystartede Bahrain Merida-laget som én av de absolutte stjernene, etter å ha imponert med resultater som femteplass i Paris-Nice, tredjeplass i Tour de Romandie, andreplass i Tour de Suisse og én etappeseier fra Tour de France i 2016.

Da han syklet fjorårets utgave av det franske storrittet, var det som hjelper for Nairo Quintana. Nå vil han imidlertid få sjansen til å kjøre som kaptein, ettersom Vincenzo Nibali skal satse fullt på Giro d’Italia, som arrangeres for 100. gang i 2017.

Izagirre selv omtaler det som et sjokk da han fikk høre forslaget fra lagledelsen.

– Ritt som Paris-Nice, Tour de Suisse og Tour de Romandie passer meg best. Målet mitt denne sesongen blir derfor å gjøre det bra der, og så prøve på det samme i touren. Jeg må være realistisk. Touren er veldig stressende, og et godt sammenlagtresultat er vanskelig. Hvis jeg taper mye, kan jeg alltids skifte fokus, og satse på etappeseirer, sier baskeren til Wielerflits.