IKKE GOD NOK: Thor Hushovd innrømmer at han ikke har vært god nok til å være kaptein for BMC. Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

Hushovd: – Ikke god nok for å være kaptein nå

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 4.04.14 19:45

Del på    

Thor Hushovd blir hjelperytter for Greg Van Avermaet i Flandern rundt.

KORTRIJK (procycling.no): Greg Van Avermaet blir soleklar kaptein for BMC i Flandern rundt. Thor Hushovd sier han må gå i brudd eller krysse fingrene for en massespurt om han skal vinne søndagens klassiker.

– Sist år var det tre mann i brudd mot slutten. Hvis det samme skjer i år, og de ikke klarer å jobbe sammen, kan det bli spurt med en større gruppe samlet til mål. En annen mulighet er at jeg prøver meg i brudd underveis, sier Thor Hushovd til procycling.no.

Van Avermaet sterkest
Hushovd sitter på podiet sammen med den belgiske hjemmehelten, Greg Van Avermaet, BMC-bossen Jim Ochowicz og sportsdirektør Max Sciandri. Den belgiske mediebransjen har troppet opp i hopetall, og det er nettopp Van Avermaet som får oppmerksomheten. Det sier Hushovd er fortjent.

– Greg er lagets sterkeste rytter i løp som dette, men vi har også et veldig sterkt lag generelt. Vi skal legge en solid taktikk og kjøre offensivt. Forhåpentligvis sitter vi med et par god kort i finalen, sier Hushovd.

– Hvordan tror du rollen din i klassikerlaget har endret seg de siste sesongene?

– Vil man være kaptein i et lag som BMC, må man også prestere som en kaptein. Det har Greg gjort, ikke jeg. Det er helt naturlig at han er kaptein på søndag. Det viktigste nå er at jeg viser at jeg er tilbake, da får jeg sjansen senere, sier Hushovd.

Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

KAPTEINEN: Greg Van Avermaet ble nummer fire i 2012. I år får han kapteinsansvaret i BMC. Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

Må angripe
Ser man på oddsen, er ikke Van Avermaet blant favorittene i forkant av Flandern. Det er han glad for: Ved å fly inn under radaren øker sjansene, mener han. Van Avermaet tror likevel han må kjøre fra ryttere som Peter Sagan, Fabian Cancellara og Tom Boonen en stund før siste «helling» for å vinne.

– Cancellara er en av de sterkeste. Når han støter opp siste bakke, blir han være vanskelig å følge. Vi må se an hvor vi skal sette inn støtet på søndag, sier Van Avermaet.

Les også: – Det skal mye til for at jeg vinner

Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

BRUDD ELLER SPURT: Thor Hushovd må satse på at det samler seg til spurt på søndagen. Det er trolig hans mulighet i BMC. Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

Ochowicz understreker styrken i BMC-laget, og trekker fram rutinen til Hushovd, som på søndag starter sitt Flandern rundt nummer 13. Hushovd er også klar på at BMC-laget er sterkt, men ser likevel mot andre lag for noe av grovjobben.

– Cannondale, Trek-laget og Omega Pharma-Quick Step har de sterkeste lagene, og det er de som må gjøre mye av grovjobben. Det kommer selvfølgelig an på hvordan løpssituasjonen er. Må vi gjøre noe, er vi klare for det, sier Hushovd.

PS: procycling.no følger Flandern rundt LIVE fra første tråkk klokken 10.30 søndag!

Tagget med: ,

Les også disse