Prøv Procycling Pluss idag

HER GIKK DET GREIT: Deceuninck-Quick Step møtte opp til rett tid foran inskrivningen på podiet under dag én av rittet. Men i Arendal glapp det, og da fikk de en solid smekk på pungen av UCI-komissæren. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Hele Quick Step-laget bøtelagt i Tour of Norway

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.06.19 16:44

Del på    

Sportsdirektøren tar all skyld.

SKIEN (procycling.no): Kommunikeen etter Tour of Norway-etappen mellom Arendal og Sandefjord, viser at UCI-kommissær Martin Bridgwood bøtela samtlige ryttere hos Deceuninck-Quick Step.

Årsaken er at laget kom for sent til oppsatt innskrivning på podiet klokka 11:45 ut fra starten i Arendal.

Samtlige ryttere er blitt bøtelagt med 200 sveitserfrancs hver, i tillegg har sportsdirektør Tom Steels fått 500 CHF i bot. Laget er også trukket 20 poeng på den internasjonale UCI-rankingen.

Boikottet podiet i Argentina

Det belgiske storlaget har et dårlig rykte på seg når det gjelder opptredener på podiet fra tidligere.

Da Tour of Qatar fremdeles ble holdt i live, ble ikke Quick Step invitert de siste utgavene fordi arrangøren mente de ikke respekterte arrangørens tidskrav når det gjaldt å få rytterne til blomsterseremoni etter målgang.

Les også: Quick Step bøtelagt etter podie-nekt

I Argentina i slutten av januar gjorde laget seg mektig upopulære etter at Iljo Keisse gjorde en obskøn gest mot en kvinnelig restaurantansatt som ønsket å bli tatt bilde av sammen med syklistene.

Etter at Keisse ble sendt hjem fra rittet, følte laget seg dårlig behandlet av arrangøren. De endte opp med å holde Julian Alaphillippe og Álvaro Hodeg tilbake fra blomsterseremonien, i tillegg til at franskmannen som da ledet rittet sammenlagt droppet den obligatoriske pressekonferansen i etterkant av rittet.

Den gangen ble sportsdirektør Davide Bramati, samt Alaphilippe og Hodeg bøtelagt med 500 CHF, i tillegg mistet de tre UCI-poeng hver.

Tar på seg all skyld

Når det gjelder episoden i Arendal, tar sportsdirektør Tom Steels på seg hele ansvaret for episoden. Belgieren forteller til procycling.no at han selv hatt tatt feil av tidspunktet og videreformidlet det til rytterne via en Powerpoint-presentasjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ÉN SEIER: Álvaro Hodeg vant etappen mot Mandal, men ellers har det vært stille rundt Deceuninck-Quick Step i Tour of Norway så langt. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

– Dette har ingen ting med vår «vane» om å gå glipp av lagprestasjoner på. Det var bare min feil, sier Steels til procycling.no i Skien.

– Hva skjedde?

– Jeg ringte kommissæren og arrangøren og beklaget meg. Jeg sa det kun var min feil. Normalt hadde jeg fått bot og ikke rytterne. Jeg viste til og med fram bildet av power point-presentasjonen med feil tidspunkt på.

Det er slike ting som skjer alle gjør feil.

– Er det riktig at rytterne straffes?

– Det er ikke rytternes skyld. De drar og skriver seg inn etter tidspunktet jeg gir dem, så det var bare min skyld.

Står igjen med Hodegs ene seier

Deceuninck-Quick Step vant andre etappe med målgang i Mandal, men har ikke klart å prege årets Tour of Norway utover det.

– Jeg tror fremdeles det er sjanser for en massespurt i dag, så vi får se hva vi kan få til, kommenterer Steels om lørdagens etappe mot Drammen.

– I morgen blir det vanskelig. Det er siste mulighet for sammenlagtrytterne og i tillegg en tøff etappe, legger han til.

– Har dere noen du tror kan gjøre det bra der?

– Det er tøffe bakker i morgen, men heller ikke så hardt. Det er veldig åpent. Yves Lampaert kunne ha fått til noe. Jeg tror Remco (Evenpoel) tapte litt tid i går. Kanskje Peter Vakoc kan få til noe. Jeg tror det blir et veldig åpent ritt i morgen og det blir vanskelig å kontrollere, mener Steels.

PS: Du følger selvsagt søndagens avslutning mellom Gran på Hadeland og Hønefoss direkte hos oss på procycling.no! Etappen starter 11:10 og målgang er venta rundt 15:30.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse